Baleària Dénia
Opinión
Periodismo, pase lo que pase
Pepa Guardiola opinión

PEPA GUARDIOLA

Opinión

Aquest 8 de març, jo faig vaga

Aquest 8 de març, jo faig vaga

OPINIÓ Pepa Guardiola Al fil dels actes de 1975, declarat per les Nacions Unides Any Internacional de la Dona, el 8 de març es va proclamar com a Dia Internacional de la Dona. La data rememorava les cruentes vagues de les treballadores tèxtils de finals de segle XIX i principis

Els agraïments d'una desconeguda, l'altra cara de la recuperació econòmica

Els agraïments d’una desconeguda, l’altra cara de la recuperació econòmica

PEPA GUARDIOLA. No sé si ajudar a ingressar 50 euros en un caixer automàtic mereix tantes mostres de gratitud, ni que jo li dedique importància relatant l’anècdota, però hi ha ocasions que un simple “gràcies” per donar la mà et fa sentir de nou la bondat i la calidesa humana.

Accions per desarrelar la violència contra les dones

Accions per desarrelar la violència contra les dones

PEPA GUARDIOLA. Sovint, algú em comenta que un simple post o el cartell amb “Avui una altra dona assassinada” no va enlloc, que és poc, que s’ha de fer més. I jo assenteix, efectivament és poc una breu frase en les xarxes socials per l’immens valor de la vida segada.

“Juana Sense Por”. Relat fictici tramat amb veus de la realitat

“Juana Sense Por”. Relat fictici tramat amb veus de la realitat

PEPA GUARDIOLA. “Estava filant unes lletres amb intenció de teixir un article per reflexionar sobre les diferents formes de maltractament que persegueixen a les dones víctimes de la violència de gènere. En compte d’un article, he acabat per tramar un relat fictici”.

Maternitat subrogada = ventres de lloguer = comerç de gestació i de criatures

Maternitat subrogada = ventres de lloguer = comerç de gestació i de criatures

PEPA GUARDIOLA. “De la mateixa manera que em rebel•le contra les diferents formes d’explotació que inventa el capitalisme a fi de destruir els avanços de la societat del benestar, em rebel•le contra les derives neoliberals de l’explotació del cos de la dona”.

A Federico Ibáñez, l’empremta d’un home savi.

A Federico Ibáñez, l’empremta d’un home savi.

PEPA GUARDIOLA. Impossible no coincidir amb les premisses que deixà escrites en els seus articles: “ L’alta literatura no és oci, té una missió molt més transcendent: la de provocar el debat

Afligit comiat

Afligit comiat

PEPA GUARDIOLA. “M’atreveix a afirmar que Xàbia està vivint els dies més dramàtics, amargs i tristos del present segle. L’atropellament terrible d’un grup de ciclistes ha cobert de pena i dolor famílies, amistats, coneguts, esportistes, veïnat. Una ona d’aflicció ha commocionat el poble”.

Món mal globalitzat

Món mal globalitzat

PEPA GUARDIOLA. “Necessite evidenciar la realitat cruel que ha ocorregut paral·lela al nostre muntatge de minivacances al sol i que ens ha destorbat amb flashos impertinents”.

Recordant Bernat Capó

Recordant Bernat Capó

PEPA GUARDIOLA. “Periodista, escriptor, recopilador i preservador  de costums i tradicions. Aquest home bo, republicà, agnòstic com es definia ell, rei prodigiós (com el dibuixà Castejón) d’un país on per entrar “no demanaran altra documentació que aquella que pot confeccionar el cor amb tolerància i solidaritat, amb il.lusió i amor

Motivacions d’una jornada per la igualtat sobre “La història oculta de les dones”

Motivacions d’una jornada per la igualtat sobre “La història oculta de les dones”

PEPA GUARDIOLA. El dissabte 4 de febrer es celebra a Xàbia la III Jornada per la Igualtat que tractarà sobre el paper de la dona en el terreny de la creació intel·lectual, artística, filosòfica, científicaUn tema que fins als últims anys no s’ha tractat amb la intensitat deguda.

"Bressols de mans", felicitació de Cap d'Any [Vídeo]

“Bressols de mans”, felicitació de Cap d’Any [Vídeo]

L’escriptora PEPA GUARDIOLA ens felicita el nou any amb una tarja nadalenca multimèdia centrada en dolces emocions familiars.

Representar ses Màgiques Majestats davant la il·lusió infantil

Representar ses Màgiques Majestats davant la il·lusió infantil

PEPA GUARDIOLA. “A la fi, després de tot el rebombori, la capitana de la filà mora Amazigh ha cedit al seu marit la sort de representar a ses Màgiques Majestats en la Cavalcada de Reis de Dénia. Res de nou de sota la capa del cel patriarcal”.

Agressions sexistes en festes, incidents puntuals o denigrants pràctiques habituals?

Agressions sexistes en festes, incidents puntuals o denigrants pràctiques habituals?

PEPA GUARDIOLA.  La campanya contra les agressions sexistes durant les festes “No, és no”, iniciada pel grup feminista de Pedreguer, és un exemple a recolzar per ajuntaments, associacions o penyes.

Una exposició lliure de tabús: «Autocoñocimiento»

Una exposició lliure de tabús: «Autocoñocimiento»

PEPA GUARDIOLA. Una vintena de quadres-tapissos de Carmen S. Ruano a Jesús Pobre desvelen les intimitats del sexe de les dones.

"Temps immensurale" de Papa Guardiola

[VÍDEO] Les reflexions sobre el pas del temps de l’escriptora Pepa Guardiola per a felicitar 2016

Seguint el costum d’acomiadar l’any que se’n va i felicitar-nos el que ve amb una de les seues manifasseries que mesclen text, imatge i música, l’escriptora Pepa Guardiola ens dedica un vídeo per fer el canvi de 2015 a 2016 amb bon ànim i millors desitjos.

«Marxa 7N: Jo vaig anar, jo continue»

«Marxa 7N: Jo vaig anar, jo continue»

PEPA GUARDIOLA.  Malauradament, no hem disposat ni de 24 hores de respir per complaure’ns amb l’èxit de la manifestació i descansar de l’esforç organitzatiu i participatiu. Al 7n pacifista l’han seguit un 8n i un 9n de tremenda violència masclista.

Joc de Trons, velles maneres de negociar al segle XXI

Joc de Trons, velles maneres de negociar al segle XXI

PEPA GUARDIOLA. Escriptora. Continue confiant en què aquesta vegada l’esquerra valenciana arribe a un pacte de govern conjunt, amb bon vent i barca nova. Ja s’estan fent acords municipals que podem prendre com a exemplars: aquí a la Marina Alta Dénia, Ondara…

Khrystyna Savenchuk

Un any sense cap paraula de Khrystyna Savenchuk

PEPA GUARDIOLA. Quan es compleix un any de la desaparició de Khrystyna Savenchuk, alumna de L’IES n1 de Xàbia, l’escriptora Pepa Guardiola la recorda, sumant-se d’esta manera als actes organitzats per L’IES n1 de Xàbia per denunciar la seua desaparició.

Conte de cap d'any. Soliloqui del riurau

Conte de cap d’any. Soliloqui del riurau

PEPA GUARDIOLA. 2014 ha sigut l’any de l’eclosió definitiva de la recuperació dels riuraus: mercats, rutes, poemaris, cançoners, revistes, documentals, inauguracions…  i la reedició dels meus “Contes de riurau”.  Els riuraus tornen a estar vius!

Las otras firmas

Miguel Angel Civera. Opinión
Miguel Angel Civera
Inma Campos. Opinión
Inma Campos
Javier Justo. Opinión
Javier Justo
Lluis Ronda. Opinión
Lluis Ronda
Arturo Balaguer. Opinión
Artur Balaguer
Julio Monfort. Opinión
Julio Monfort
Arturo Ruiz. Artículos de opinión
Arturo Ruiz
Fernando Lujan. Opinión
Fernando Lujan
Paco Ballester. Opinión
Paco Ballester
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.