DÉNIA Ondara Pedreguer Xàbia Centro Comercial Portal de la Marina
Agenda cultural
Periodismo, pase lo que pase

Trobada d’Escoles en Valencià: activitats familiars, concerts… -El Verger-

Cuando:
25 marzo, 2017 a las 12:00 – 26 marzo, 2017 a las 3:00
2017-03-25T12:00:00+01:00
2017-03-26T03:00:00+02:00
  • El municipi torna a acollir la gran festa de l’educació pública i en valencià el 25 de març, que incorpora també actes per a majors amb l’objectiu de recuperar l’alumnat d’anteriors cites que ja va abandonar l’escola

Deu anys després, la Trobada d’Escoles en Valencià de la Marina Alta torna al Verger. Són ja 32 edicions de la gran cita anual per l’escola pública, de qualitat i en valencià, que no ha fet altra cosa que créixer en tot este temps. Precisament Creixem és el lema d’enguany i es plasma també en les activitats programades. De fet, la gran novetat és que al costat de les tradicionals accions de la jornada protagonitzades per la comunitat escolar, s’incorporen també altres per a públic adult, com el concert que tindrà lloc de nit.

La Trobada tindrà lloc el 25 de març i comptarà amb la clàssica cercavila de les escoles de la comarca (amb inici en el col·legi Segària i final en la plaça de l’ajuntament) i els tallers que realitzarà cada col·legi. A més es completa amb quatre exposicions: dues mostres sobre engalanat floral i sobre drons, a càrrec de l’IES Número 3 de Dénia; una de l’IES Xebic d’Ondara, de cartells del Dia de la Dona; i la més gran, que ha sigut possible gràcies a la col·laboració dels veïns del Verger, que recollirà imatges d’edificis del municipi antigues i actuals, per a comprovar l’evolució arquitectònica del poble, i que s’exposarà en la Torre de Medinacelli.

Com és habitual, els actes centrals de la Trobada tindran lloc durant la vesprada, però la programació s’estén durant tot el dia. Ja de matí tindran lloc les activitats esportives, i de nit, el concert de La Gira d’Escola Valenciana, amb tres actuacions: Feliu Ventura al costat de Xavi Sarrià, Auxili i Reacció.

Els bars, restaurants i pastisseries del municipi oferiran menús especials i a preus rebaixats per tal de sumar-se a la festa. A més, en la Fàbrica de Sabó s’oferirà un càtering preparat pel Bar Colom al preu de 7 euros.

Programació

De matí Tallers esportius

12h Inauguració de les exposicions de la Trobada

16h Cercavila des del col·legi Segària fins a la plaça de l’Ajuntament. Durant tota la vesprada es realitzaran els tallers dels col·legis. També la Generalitat aporta una carpa amb un taller de plantació.

18h. Conta contes: “La singular història de la princesa i el drac” per la ETC El Verger. Plaça de l’Església

19h. Dansà de La Marina

19’30h Festival de la Cançó en valencià a la Plaça de l’Ajuntament

21,30h. Sopar de la Trobada a la Fàbrica de Sabó

23:30h Concert ‘La Gira d’Escola Valenciana’. Feliu Ventura i Xavi Sarrià, Auxili i Reacció. Plaça Major. Més informació i vídeos dels grups

 

 

Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.