DÉNIA Ondara Pedreguer Xàbia Centro Comercial Portal de la Marina
Agenda cultural
Periodismo, pase lo que pase

Recital de poesia: “Cants de mort i d’amor, d’Ausiàs March” per Tomàs Llópis, rapsode, i Miquel Pérez, guitarrista -Pedreguer-

Cuando:
24 abril, 2017 a las 20:00
2017-04-24T20:00:00+02:00
2017-04-24T20:15:00+02:00
Donde:
Casa Municipal de Cultura (Pedreguer)

Dilluns 24 d’abril, Tomàs Llopis, rapsode, i Miquel Pérez Perelló, guitarrista, protagonitzaran el recital de poesia “Cants de mort i d’amor, d’Ausiàs March” a la Casa de Cultura de Pedreguer.

Tomàs LLopis

Nascut a Beniarbeig l’any 1954, ha estat professor de literatura fins a la jubilació, l’agost de 2014, a diferents instituts dels Països Catalans i darrerament a l’IES Enric Valor de Pego. És coautor de llibres didàctics de llengua i literatura catalanes: Curs de narrativa (1988) i Curs de poesia (1989); ha fet de crític literari en unes quantes publicacions i ha traduït poesia al català.

Entre altres obres, ha publicat dos llibres de poemes: Palau de cendra (2000) –premi 25 d’Abril de Benissa– i Sospirs de Babel (2006); la rondalla El rei cec (2005) i el relat Lluc (2006); a més de la novel·la juvenil Les volves daquella neu (2008). L’any 2012 va guanyar el Premi Andròmina amb la novel·la Hi ha morts que pesen cent anys, que recrea una nissaga de Beniarbeig (el seu poble), des de l’expulsió dels moricos fins a la Guerra de Successió. L’any 1016 publica l’assaig “Contra les aules”.

Ha participat com a rapsode en els espectacles poètics Dolç me sembla l’amarg (Ausiàs March i V. A. Estellés), Hotel París (V. A. Estellés), Burrera comprimida (Salvador Bolufer) i Llibre de Dénia (V. A. Estellés, música Miquel Pérez Perelló) o Homer, l’Odissea, del grup  Melodemodomies, amb música de Miquel Pérez Perelló.

Miquel Pérez Perelló

Miquel Pérez Perelló comença els seus estudis de guitarra en Dénia, continuant-los a Alacant i Barcelona. Ha rebut classes de mestres com José Tomás, Carles Trepat, Manuel Barrueco, David Russell, Hopkinson Smith, Ignacio Rodes… Ha realitzat nombrosos concerts a Espanya, França, Itàlia, Alemanya, Suïssa, Korea amb gran èxit. Ha estrenat per primera vegada a Espanya, amb la “Unió Artístic” de Denia l’obra “Conciertango Buenos Aires” del guitarrista Argentí Cacho Tirao.

Actua freqüentment amb les orquestres O.M.A. i l’orquestra Enrique Soriano. Ha impartit classes d’història de la música en la Universitat Miguel Hernández dins del projecte la Universitat de l’Experiència, així com en diversos conservatoris (Vic, Altea, Castelló …) i en els cursos de perfeccionament de “Vila de Teulada” i “Callosa d’Ensarrià”.

En l’actualitat resideix a València, és professor del Conservatori “Ciutat de Montcada” i combina la docència amb l’activitat artística. Habitualment col·labora amb el guitarrista Vicent Ballester amb qui edita el cd “Música Espanyola per a dues Guitarres”. Ha musicat el “Llibre de Dénia” de Vicent Andrés Estellés, amb la col·laboració del poeta Tomás Llopis, treball que compta amb el suport de l’Ajuntament de Denia. Ha creat l’espectacle poètic musical “Homer: l’Odissea”, també al costat de Tomàs Llópis.

Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.