Agenda cultural
Periodismo, pase lo que pase

Programació completa del 8 de Març a Pedreguer

Cuando:
28 marzo, 2020 a las 20:30
2020-03-28T20:30:00+01:00
2020-03-28T20:45:00+01:00
Donde:
Pedreguer
  • Pedreguer presenta la seua programació per al mes de març baix el lema A Pedreguer Juntes, visibles i presents

Un mes ple d’activitats proposades des de la ciutadania: el treball, dins del II Pla d’igualtat de Pedreguer, fa que aquest any la programació estiga composta per actes i celebracions proposades de manera transversal i participativa.

Programa complet

Diumenge 8 de març

A les 10 h. als Porxes. Els actes arranquen amb la 1ª Marxa pels drets de les dones treballadores organitzada pel col·lectiu feminista Femme Força amb la col·laboració del Club d’Atletisme Cametes i el suport de l’Ajuntament. Per primera vegada es proposa fer una crida pels drets de les dones fent una marxa pel poble de Pedreguer, marxa que finalitzarà als Pòrxens, amb la lectura del manifest i amb la possibilitat de vore l’exposició de Dones Valentes que estarà ubicada allà mateix. Per sumar-se a la marxa estarà oberta la inscripció del 17 de febrer al 2 de març a la casa de cultura.

Divendres 13 de març

Per altra banda, el 13 de març, a les 19:30 a la Casa de Cultura, es presentaran els relats guanyadors dels 2ns Premis de Microrelats d’Igualtat i Diversitat de l’IES Pedreguer. A l’acte es presentaran les guanyadores i guanyadors i per aquesta segona edició s’ha comptat amb la col·laboració de CREAMA i l’associació de comerços de Pedreguer. Aquest any la regidoria d’Igualtat, Diversitats i Polítiques Inclusives, Creama i ACEP regalaran a les guanyadores i guanyadors vals per a poder comprar en els comerços de Pedreguer.

Dimecres 18 de març

En la programació també s’ha comptat amb el Conservatori i Escola Municipal de Música de Pedreguer, ja que el dia 18 de març, a les 20 h. a la Casa de Cultura, es realitzarà una audició anomenada «Música i dona».

Divendres 27 de març

A les 20 hores a la Casa de Cultura se celebrarà una trobada de reflexió sobre la importància de recollir els testimonis de les dones per a incorporar-les a la història. Aquest acte, sota el nom de «Veus de Dones», comptarà amb la pedreguera i doctora en història de l’art Irene Ballester Buigues i amb la projecció del documental patrocinat i finançat per l’Ajuntament de Pedreguer «Dones de la Marina Alta. Pedreguer 1979-2019». 

Dissabte 28 de març

El dia 28 de març, se celebrarà un concert de la banda de l’Escola de Música a les 20.00 de la vesprada a la plaça de l’Amistat.

Activitats escolars

Amb relació a la música i la importància de les dones en ella cal assenyalar que els dos centres de primària, CEIP Trinquet i CEIP Alfàs, treballaran les dones que han estat presents a la música al llarg de la història i rebran la visita de Merche Femenia Simó, directora de l’escola de música de Pedreguer i una referent dins del País Valencià com a directora de bandes de música.

El documental «Dones de la Marina Alta. Pedreguer 1979-2019» serà projectat per a l’alumnat de 4t d’ESO i Batxillerat de l’IES Pedreguer i comptarà amb algunes de les protagonistes del documental amb qui l’alumnat podrà parlar sobre el paper de les dones en el feminisme a Pedreguer.

Te puede interesar
Te puede interesar
Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.