DÉNIA Ondara Pedreguer Xàbia Centro Comercial Portal de la Marina
Agenda cultural
Periodismo, pase lo que pase

Presentació del llibre ‘Ventes, hostals i ventorrillos de la Marina Alta’ de Fernando Sendra Bañuls -Els Poblets-

Cuando:
22 septiembre, 2017 a las 20:00
2017-09-22T20:00:00+02:00
2017-09-22T20:15:00+02:00
Donde:
Biblioteca Enric Valor, Els Poblets
Precio:
Gratis

Divendres 22 de setembre es presentarà a la Biblioteca Enric Valor dels Poblets, el llibre  ‘Ventes, hostals i ventorrillos de la Marina Alta’ de Fernando Sendra Bañuls, obra guanyadora del XXXVI Premi 25 d’Abril d’Investigació Vila de Benissa.

Intervindran en l’acte l’autor i l’escriptora M. Roser Cabrera.

Ventes, hostals i ventorrillos de la Marina Alta

Este llibre ens proposa un recorregut pels camins i carreteres de la Marina Alta per a conéixer, ni que siga en un tomb nostàlgic, les vendes, els hostals i els “ventorrillos” que s’hi assentaren. Aquests establiments van proporcionar hostatge, menjar i descans als viatgers –i les cavalleries que els acompanyaren quan, per necessitat o per gust, trepitjaren la comarca al llarg d’un període temporal relativament curt.

A més a més, s’hi duu a terme una breu descripció de l’arquitectura d’aquestes construccions i les seues instal·lacions específiques, així com també un succint repàs al desenvolupament de la xarxa viària que comunica les viles, els pobles i les ciutats d’aquest indret geogràfic tan especial que és la Marina Alta.

Al final del llibre s’incorpora un codi QR que permet, per mitjà del corresponent portal digital, fer un viatge virtual complementari pels camins i els paratges protagonistes de l’estudi, i que invita el lector a visitar els edificis hostalers que encara es conserven en la Marina Alta.

Fernando Sendra Bañuls

Nascut a Pego en 1951, és doctor en Ciències Químiques per la Universitat d’Alacant. Va ser professor de l’Institut Historiador Chabàs de Dènia i ara ha esdevingut professor jubilat de la Universitat Politècnica de València.

Ha publicat una àmplia sèrie de treballs d’etnografia, entre els quals destaquen títols com El conreu de l’arròs a Pego, Els pous de reg de Pego i els seues aigües, Els barrancs de la Safor. Una mostra de la diversitat de la natura, Molins d’aigua a la Vall d’Albaida, Molins hidràulics a la Marina Alta o Passeig pels molins d’aigua de la Safor. Ha obtingut el Premi d’Investigació 25 d’Abril de Benissa en convocatòries anteriors amb els treballs Plafons ceràmics i imatges devocionals a la Marina Alta (Alacant) (premi 1993) i La Marjal de Pego. Història i etnologia d’un espai natural (conjuntament amb Joan Miquel Almela, premi 2015).

 

Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.