DÉNIA Ondara Pedreguer Xàbia Centro Comercial Portal de la Marina
Agenda cultural
Periodismo, pase lo que pase

Presentació del llibre pòstum de Joan M. Monjo: ‘Oh, dietaris inèdits’ -Pego-

Cuando:
20 octubre, 2017 a las 20:00
2017-10-20T20:00:00+02:00
2017-10-20T20:15:00+02:00
Donde:
Casa de Cultura de Pego
Precio:
Gratis

Dins dels actes programats en les segones Jornades Culturals d’Atzaïla, divendres 20 d’octubre, es presentarà ‘Oh, dietaris inèdits’, llibre pòstum de Joan M. Monjo  (1956-2007).

Intervindran en l’acte l’escriptor Elvira Cambrils, Rafa Gomar, autor del pròleg del llibre, i la Regidora de Cultura de Pego, Laura Castellà.

‘Oh, dietaris inèdits’

L’obra dietarística de Joan M. Monjo abasta un llarg període vital i creatiu: de l’any 1978 al 2006. Aquest volum aplega tots els dietaris inèdits que hem trobat a l’Arxiu Històric de Gandia, més d’altres que estaven inclosos en llibres descatalogats o exhaurits.

En conjunt, es tracta d’uns “papers” —com li agradava anomenar-los al mateix autor— que fan un “tot” homogeni i mantenen l’estil inconfusible i algunes constants temàtiques característiques de l’obra de Joan M. Monjo.

La quotidianitat marca la pauta vital de l’escriptor: la pluja, la migdiada, l’ensopiment escolar, l’amor, la calitja de l’estiu, la gent aferrada a la terra… Gandia, Ador, Guardamar de la Safor, Bellreguard i Almoines són omnipresents en aquestes planes, però també Altea i València. Hi detectem una adhesió insubornable a la cultura i la llengua pròpies i, per sobre de tot, l’afecció per la literatura.

No en va, per aquestes pàgines diàries passen innombrables escriptors, autòctons i forans, com ara Eugeni d’Ors, Josep Pla, Joan Perucho, Josep Piera, Ignasi Mora, Josep Iborra, Joan Climent, Gonçal Castelló, Alfons Roig, Joan Navarro… així com Elias Canetti, Pío Baroja, Juan Gil-Albert, César Simón, Manuel Vicent…

Tot plegat fa que aquests dietaris siguen extremadament interessants, perquè mostren la cara més genuïna i personal del gran escriptor que fou Joan M. Monjo, ara que fa tot just deu anys del seu traspàs. In memoriam.

Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.