DÉNIA Ondara Pedreguer Xàbia Centro Comercial Portal de la Marina
Agenda cultural
Periodismo, pase lo que pase

Presentació del llibre «Homenatge a Jordi Oltra. Un home singular» -Pego-

Cuando:
29 abril, 2016 a las 20:00 – 21:15
2016-04-29T20:00:00+02:00
2016-04-29T21:15:00+02:00
Donde:
Casa de Cultura

L’Associació José Luis Sampedro per a la Salut i la Cultura presentarà a Pego el pròxim 29 d’abril ‘Homenatge a Jordi Oltra. Un home singular’, un llibre que repassa la biografia del que fóra cofundador del grup de música La Gossa Sorda i recopila els cinc relats que va escriure per al concurs de literatura que la citada associació organitza.

En l’acte, que tindrà lloc al pati de la Casa de la Cultura de Pego hi intervindran Laura Castellà, regidora de Cultura, Pepa Salavert, presidenta de l’Associació José Luis Sampedro, Fernando Tamarit, president de l’Associació Esperança, Carolina Ferrer, veu de Ràdio Pego, l’escriptora Elvira Cambrils, Xaro Sastre, mare de Jordi Oltra, i La Gossa Sorda.

Jordi Oltra

A través de les seues pàgines, es descobreix el coratge amb el qual es va enfrontar a un càncer cerebral, que el va obligar a passar per quiròfan en diverses ocasions al llarg de més d’una dècada, sense deixar la música, la lectura, l’escriptura i sempre amb comun demostren estes frasesseue: “Millor si no haguera tingut cap malaltia, però viure amb ella m’ha fet aprendre coses importants”. “He après que l’important no és arribar, sinó més aviat anar fent camí. Saber gaudir del camí”.

A més dels relats que va escriure durant les seues estades hospitalàries, l’exemplar arreplega una biografia del músic escrita pels seus pares, Xaro Sastre i Joan Antoni Oltra, juntament amb fotografies de l’àlbum familiar. Inclou també un conte que va escriure per als seus nebots, un text del seu amic i company de fatigues Blai Signes i un altre de la seua amiga Elvira Cambrils.

L’Associació José Luis Sampedro per a la Salut i la Cultura, que ha fet possible este llibre,  té entre les seues finalitats l’organització d’activitats socioculturals per ajudar a combatre l’ansietat, la malenconia i la solitud dels malalts hospitalitzats.

Entre les seues activitats, figura la publicació de llibres sobre persones que puguen servir d’exemple als malalts a l’hora d’encarar les molèsties pròpies de la seua afecció amb una estat d’ànim que els ajude a afrontar-la i superar-la. El primer el va dedicar a ‘Clara Santiró. Una dóna singular’. Ara, mostra en Jordi Oltra una persona “comunicativa, afectuosa i agraïda” que estimava la vida.

Podeu llegir l’article que LA MARINA PLAZA va realitzar per la presentació del llibre en València en este enllaç: Un libro descubre la historia de coraje de Jordi Oltra ante la enfermedad

Jordi Oltra

 

Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.