DÉNIA Ondara Pedreguer Xàbia Centro Comercial Portal de la Marina
Agenda cultural
Periodismo, pase lo que pase

Presentació del llibre ‘Diània Terra Nostra’ de Just Sellés -El Verger-

Cuando:
23 febrero, 2018 a las 19:30
2018-02-23T19:30:00+01:00
2018-02-23T19:45:00+01:00
Donde:
Casa de Cultura, El Verger
Precio:
Gratis

Divendres 23 de febrer, l’escriptor Just Sellés presentarà al Verger Diània Terra Nostra. El llibre transmet un emocionant viatge fotogràfic pels fabulosos paisatges del territori de Diània: les comarques centrals valencianes formades per La Costera, la Vall d’Albaida, La Safor, La Marina Alta, La Marina Baixa, el Comtat de Concentaina, Foia d’Alcoi i el Canal de Navarrés.

Diània Terra Nostra

Diània terra nostra és un viatge per les més antigues sendes de les nostres muntanyes, una expedició encapçalada i guiada per tres personatges il·lustres, possiblement els més entusiastes i erudits exploradors que ha conegut mai l’agraciada Diània: Cavanilles, Joan Pellicer i Rafael Cebrián.

Tots tres ens portaran de la mà pels més bells paisatges de la terra, de vegades acompanyats d’altres entesos col·laboradors, avançant tots junts en grup per vells camins empedrats, sovint sobre un bon talló de neu, o per estretes sendes cingleres, plovent, al capvespre, o ja en nit tancada, en altres ocasions progressant individualment en segura cordada per angostos barrancs, o per fabuloses crestalleres, a poqueta nit, o en clarejar el dia, albirant paisatges rocallosos, corprenedors, tardorencs, majestuosos, feridors: castells enlairats, penyals impossibles, poderosos cims i esmolats crestalls, barrancs que bramen ses aigües, joioses fontetes, vertiginosos penya-segats, ombrívoles caves, despoblats solitaris i oblidats, enrunades torres i talaies, captivadores valls, ullals, coves, illots, tolls i marjals, entre altres nombrosos i encisadors indrets.

Més detalls sobre l’obra en la següent notícia de La Marina Plaça: La Marina Alta que va recórrer la filla bastarda de l’últim rei musulmà de València

Just Sellés

Just I. Sellés (Beniarrés, 1969) és enginyer d’obres públiques i màster en enginyeria marítima, professió que ha abandonat per dedicar tot el seu temps i esforç a l’escriptura. En 2008 va escriure El llanto del pelirrojo, la seua primera obra, amb la qual es va proclamar finalista del premi Azorín de novel·la en la seua edició de 2009.

Des de llavors ha treballat infatigable en un projecte literari ambiciós alhora que apassionant: La Muntanya Blava. Crònica del visir al-Azraq, la seua primera incursió en la novel·la històrica. Un any després, en 2015, va publicar Al-Azraq. El visir que somiava La Muntanya, un llibre de divulgació històrica on l’autor va abocar tota la informació documental i fotogràfica que va inspirar la novel·la. Actualment escriu Amira, la última flor de Al-Ándalus, un altre projecte literari ambientat en els territoris diánicos, una novel·la on la història i la llegenda caminen de la mà.

Durant la fase de documentació prèvia a l’escriptura d’aquesta nova obra, l’autor ha recorregut Diània, que és l’immens escenari on transcorrerà l’acció. Així, Diània, terra nostra és el fruit d’aquest ingent treball de camp que l’escriptor ha volgut avançar per a preludiar la novel·la que està per arribar.

 

Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.