DÉNIA Ondara Pedreguer Xàbia Centro Comercial Portal de la Marina
Agenda cultural
Periodismo, pase lo que pase

Mundial Cinema Risa Film: ”La última noche de Boris Grushenko” de Woody Allen -Pedreguer-

Cuando:
7 diciembre, 2017 a las 22:00
2017-12-07T22:00:00+01:00
2017-12-07T22:15:00+01:00
Donde:
Espai Cultural de Pedreguer

Del divendres 1 al diumenge 17 de desembre es celebra a Pedreguer la tercera edició del Mundial Cinema Risa Film, un festival dedicat al cinema d’humor.

El programa de 2017 inclou clàssics que representen diferents maneres d’entendre el cine còmic: comèdia negra, humor absurd, sàtira… amb films  de Monty Pyton, Berlanga, Woody Allen es podran gaudir durant dos setmanes e l’Espai Cultural de Pedreguer.

Entre les propostes més atractives es troba la gala de presentació, en la qual Pep Sülé aportarà la dosi teatral habitual en el certamen i, després, es projectarà una recopilació d’alguns dels moments més inmortals del cine d’humor.

També destaca l’última sessió del festival, amb una altra de les cites que defineixen el Mundial Cinema, la combinació de cinema i música en directe, que enguany està a càrrec de Sapena i Tòrtel que donaran vida sonora a “El héroe del río” de Buster Keaton.

Programació del III Mundial Cinema Risa Film

Divendres 1 de desembre 22.00h. Presentació:

·Monòleg d’humor a interpretat per Pepú Sülé “El reinado de lo serio”. Més informació

·Projecció d'”Els 10 genis del cinema cómic”, una selecció d’algunes de les seqüències més inoblidables del cinema d’humor de genis com Chaplin, Jacques Tati, Buster Heaton, Woody Allen, Monty Pyton…

Diumenge 3 de desembre 19.00h. Projecció:

”El jovencito Frankenstein” de Mel Brooks. 1974.

EEUU, 1974, 105 min.

El jove doctor Frederick Frankenstein, un neurocirugià nord-americà, tracta d’escapar de l’estigma llegat pel seu avi, qui va crear anys arrere una horrible criatura. Però, quan hereta el castell de Frankenstein i descobreix un estrany manual científic en el qual s’explica pas a pas com retornar-li la vida a un cadàver, comença a crear el seu propi monstre.

Intèrprets: Gene Wilder, Peter Boyle, Marty Feldman, Cloris Leachman, Teri Garr,Madeline Kahn, Gene Hackman, Richard Haydn, Kenneth Mars

Dimecres 6 de desembre 19.00h. Projecció:

”La vida de Brian” de Monty Python. Dir.: Terry Jones. 1979.

Regne Unit, 1979, 93 min.

Intèrprets: John Cleese, Michael Palin, Graham Chapman, Eric Idle, Terry Jones, Terry Gilliam,Sue Jones-Davies, Carol Cleveland, Terence Bayler, Andrew MacLachlan,Charles McKeown

Brian naix en un pessebre de Belén el mateix dia que Jesucrist. Un cúmul de desgraciats i còmics equívocs li faran portar una vida paral·lela a la del vertader Fill de Déu. Les seues poques llums i l’ambient de decadència i caos absolut en què s’haja submergida la Galilea d’aquells dies, li faran viure en mans de la seua mare, d’una feminista revolucionària i del mateix Poncio Pilatos, la seua pròpia versió del calvari.

Dijous 7 de desembre 22.00h. Projecció:

”La última noche de Boris Grushenko” de Woody Allen. 1975.

EEUU, 1975, 82 min.

Intèrprets: Woody Allen, Diane Keaton, Olga Georges-Picot, James Tolkan, Harold Gould,Lloyd Battista, Sol L. Frieder, Jessica Harper, Féodor Atkine, Tutte Lemkow,Howard Vernon

Rússia, principis del segle XIX. En un poble rus, Boris Grushenkoviu obsessionat amb la mort i amb la seua cosina Sonia, encara que ella prefereix a Iván, un dels germans de Boris. Però Iván es casa, i Sonia, per despit, contrau matrimoni amb un ric comerciant de peix. Obligat per la seua família, Boris s’allista en l’exèrcit per a lluitar contra la França napoleònica i, inexplicablement, es converteix en un heroi de guerra. I, malgrat ser un pacifista convençut, arribarà a tenir en les seues mans la destinació d’Europa.

Divendres 8 de desembre 19.00h. Projecció:

”El verdugo” de Luis Garcia Berlanga. 1963.

Espanya, 1963, 90 min.

Guion: Rafael Azcona, Luis García Berlanga, Ennio Flaiano

Intèrprets: José Isbert, Nino Manfredi, Emma Penella, José Luis López Vázquez, Ángel Álvarez,María Luisa Ponte, María Isbert, Julia Caba Alba, Guido Alberti, Erasmo Pascual,Xan das Bolas, José Orjas, José María Prada

José Luis, l’empleat d’una funerària, projecta emigrar a Alemanya per a convertir-se en un bon mecànic. La seua núvia és filla de Amadeo, un botxí professional. Quan aquest els sorprèn en la intimitat, els obliga a casar-se. Davant l’apressant falta de mitjans econòmics dels jovençans, Amadeo, que és a punt de jubilar-se, tracta de persuadir a José Luis perquè sol·licite la plaça que ell va a deixar vacant, la qual cosa li donaria dret a un habitatge. José Luis acaba acceptant la proposta del seu sogre amb el convenciment que mai es presentarà l’ocasió d’exercir tan ignominiós ofici.

Diumenge 10 de desembre 19.00h. Projecció:

”Aterriza como puedas” de Jim Abrahams, David Zucker i Jerry Zucker. 1980.

EEUU, 1980, 88 min.

Intèrprets: Robert Hays, Julie Hagerty, Leslie Nielsen, Lloyd Bridges, Peter Graves,Robert Stack, Lorna Patterson, Kareem Abdul-Jabbar, Stephen Stucker, Lee Bryant,Ann Nelson, Barbara Billingsley

El vol 209 de la Trans American ix de Los Angeles amb destinació a Chicago. Entre el passatge es troben una sèrie de curiosos personatges. Entre ells, un ex-pilot de combat que, en ple vol, es veurà obligat a fer-se amb el comandament de l’avió comercial, després de quedar els pilots indisposats per un menjar en mal estat.

Diumenge 17 de desembre 19.00h. Projecció amb música en directe de Tortel i Jordi Sapena:

”El heroe del rio” de Buster Keaton. 1928.

EEUU, 1928, 71 min.

Intèrprets: Buster Keaton, Tom McGuire, Ernest Torrence, Tom Lewis, Marion Byron

Els propietaris de dos vaixells fluvials competeixen pel control del transport de mercaderies pel riu Mississippi. Bill, un d’ells, espera l’arribada del seu fill Willie (Buster Keaton), que ha estat estudiant en la ciutat, perquè li ajude en el negoci. Però Willies és un jove inexpert i, a més, s’enamora de la filla del rival del seu pare, la qual cosa aguditza les tensions entre els dos propietaris.

Tortel i Jordi Sapena

El músic valencià Tortel i Jordi Sapena (La Habitación Roja, Sr.Chinarro, Tórtel) interpretaran en directe el muntatge musical que han creat com a banda sonora de la pel·lícula.

“Tórtel desperta l’entusiasme de les bones persones, igual que l’olor a menjar desperta el fam dels animals que s’amaguen en la selva. Les cançons de Tórtel són necessàries per a la vida, com l’atmosfera, el sexe i la llum solar” Fernando Alfaro

“A Tórtel se li sol enquadrar en aquesta nova ona de cantautors indies però mentre la majoria d’aquests tiren més cap a la música americana, Tortel és més de espardeña en comptes de bota de cow boy i més de Berlanga que de, posem, Wim Wenders.

Les seues cançons fan que sentes el mar encara que estigues a 300 quilòmetres…”. Mauro Canut 

Text del facebook del grup

Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.