DÉNIA Ondara Pedreguer Xàbia Centro Comercial Portal de la Marina
Agenda cultural
Periodismo, pase lo que pase

Espectacle familiar: Dani Miquel i Companyia en Concert -Benissa-

Cuando:
15 octubre, 2017 a las 12:00
2017-10-15T12:00:00+02:00
2017-10-15T12:15:00+02:00
Donde:
Sala d'Actes Municiapl, Benissa
Precio:
Gratis

Diumenge 15 d’octubre el conegut músic i actor Dani Miquel presentarà en Sala d’Actes Municiapl de Benissa un espectacle familiar en el quel combina teatre i música. L’acte forma part de la programació de la localitat per a celebrar la festivitat del 9 d’octubre.

Acte gratuït

Dani Miquel

Dani Miquel i Antich (L’Alcúdia, 1967) és un dolçainer, compositor i cantautor valencià. Toca diversos instruments tradicionals, com la viola de roda i la dolçaina, essent professor de dolçaina pel conservatori José Iturbi de València. Per a alguns es tracta d’un músic ben poc etiquetable.

Ha format part dels grups de folk valencians Sonadors de la Guaita i Aljub, actualment fa carrera en solitari com al Cantacançons.Va formar part de Rodamons i fruit de l’experiència per fires medievals van formar un grup anomenat Trencaclosques dedicat a traure de l’oblit cançons i romanços i fer-ne de nous. També ha compost música per als espectacles: l’Alcúdia 1252 (CD), Artefactes (AlbenaTeatre) i l’Ombú i CRU (250 aniversari del Jardí Botànic de València). És autor del llibre Tio Pep se’n va a Muro.

Dani Miquel, ‘alquimista musical, es defineix d’aquesta manera a la seua web:

“Sóc Dani Miquel i Antich, Alquimista musical. De molt xicotet -uns 55cm d’alçada- , quan plorava, la meua mare deia que cantava… ja feia algunes composicions. Anava creixent i com no podia passar-me la vida plorant, el meu pare em comprà una dolçaina. Amb ella vaig descobrir les nostres tradicions: balls, despertades, cucanyes, pobles, cants…i allò em dugué a aprofundir en la història de la nostra terra fins arribar al temps en que els cristians expulsaren als àrabs i jueus, i allí vaig trobar un instrument de trobador, o tal vegada ell em trobà a mi: la viola de roda.

Passejant amb aquestos instruments no reglats pels conservatoris, he anat fent colla amb tot allò que he trobat pel camí: instruments de joguina, ètnics, conservats en el conservatori, reclams.. en fi, i el beuratge es converteix en “Triquilisò”.

Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.