DÉNIA Ondara Pedreguer Xàbia Centro Comercial Portal de la Marina
Agenda cultural
Periodismo, pase lo que pase

Dinar popular, cercavila i concert de Musicants i Mox -Gata-

Cuando:
23 abril, 2017 a las 11:30 – 19:00
2017-04-23T11:30:00+02:00
2017-04-23T19:00:00+02:00
Donde:
carrer La Pau, Gata de Gorgos

Dins dels actes que s’han preparat a Gata de Gorgos per als dies de Setmana Santa i Pasqua, amb el títol de Cabasset i Mona, el diumenge 23 d’abril es celebrarà el ja tradicional Dinar Berenaret de Pasqua en el carrer La Pau, un acte organitzat per l’Ajuntament de Gata amb la col·laboració de la Penya del Barça, la Colla Xirimiters i Tabaleters de Gata i el Grup de Danses la Llata. Les dues últimes associacions seran les encarregades d’iniciar la jornada amb una cercavila a les 11:30.

Posteriorment, a les 13:30 hores, començarà el dinar popular, elaborat per la Penya Willies, que comptarà amb les actuacions Mox, banda de rock de Puçol que adalpta gèneres musicals valencians com el cant de batre, el fandango, la tarantel·la, la jota o la dansà al seu particular estil. També interpretaran els seus nous temes Musicants, el grup de música folk, sorgit en la comarca el 2014, que està liderat per Manolo Miralles, fundador d’Al Tall.

Musicants

El grup es crea a 2014. Els seus components són Rebeca Mut, Alex Velázquez, Euge Savall, Cristina Martí, Paco Pineda, Eugeni Camacho, Manuel Miralles.

Musicants naix del maridatge de música i cants. El composa una formació molt heterodoxa: violí i violoncel, piano, percussió, guitarra i cordes “mediterrànies”, cantant “solista” i veus, a més del bagatge musical procedent de diferents estils: jazz, pop, clàssic, tradicional, etc. La proposta de Musicants viatja mar endins cap als ports de Grècia i les tavernes de Turquia, fa escala a Tunis i als llavadors d’Eivissa, i reviu i recupera poetes nostres com ara Ibn Al-labanna, Ibn-al-Khafaja o Abú Bak al-Turtuxi. (…)

Manolo Miralles (fundador d’Al-Tall) és l’impulsor d’aquest projecte, gran coneixedor de la riquesa musical valenciana i del valuós i desdenyat capital humà que alberga. Musicants ofereix una nova visió col·lectiva d’algunes músiques i cançons de la mediterrània. Quant a l’estil, utilitzen modes i llenguatges provinents del món de la “tradició” i aporten matisos diferents i condiments nous a allò que anomenem “so de la mediterrània”: gresol de llenguatges musicals que s’entenen, que es reconeixen pròxims i comencen a caminar junts. Una banda de solvència que abraçarà amb delectació totes les riberes de la Mediterrània, i que la recorrerà amb onades de notes i cants.”

Text de la web tresdeu

Mox

Grup nascut l’any 1995 a Puçol (l’Horta), d’on som fills tots els components, a més de ser amics. Mox som socis cofundadors de l’Associació de Músics de Puçol L’Ampli, la qual compta amb una trajectòria de més de 15 anys donant suport als músics locals.

Mox comptem amb una llarga trajectòria de directes, sobretot al País Valencià, però també a Euskadi, al Principat i a Mallorca. El 2014, amb Palifonies (Autoedició), vàrem ser nominats a millor disc de rock, millor cançó de rock i millor producció i arranjaments a la IXa edició dels Premis Ovidi. També vàrem ser guanyadors del concurs Sons de la Mediterrània 2014. Últimament hem actuat, entre d’altres, a les edicions del 2014 i del 2015 de la Fira Mediterrània de Manresa, al Festival Tradicionàrius 2015 (Barcelona), al Festival Hostes 2015 (València), al Feslloch 2015, al Festival Música a la Vila 2015 (El Vendrell) i al Festival de Música Tradicional 2015 (La Granadella).

Després de Telacarregues… Xato! (Autoedició, 2003) i Palifonies (Autoedició, 2013) us presentem ara el nostre tercer disc Tuactes i rebomboris (Mésdemil, 2015).

Disc que, seguint la línia encetada amb Palifonies, conté 8 cançons pròpies inspirades en diferents estils musicals populars tradicionals, arrelats a la nostra i a altres terres. Estils populars com ara el cant de batre, el fandango, la tarantel·la, la jota o la dansà són passats pel nostre particular filtre per convertir-se en alguna cosa nova, si es vol, en una evolució d’eixos mateixos estils cap al rock i el pop; en definitiva, cap al moment present. El disc acaba amb una cançó extra, un Cant de batre genuí cantat per Pep Gimeno “Botifarra”.

Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.