DÉNIA Ondara Pedreguer Xàbia Centro Comercial Portal de la Marina
Agenda cultural
Periodismo, pase lo que pase

Conferència: ‘Proyectos para expandir la imaginación colectiva’ per membres de Basurama. XXVI Premis d’Honor Vila de Pedreguer -Pedreguer-

Cuando:
24 noviembre, 2017 a las 20:00
2017-11-24T20:00:00+01:00
2017-11-24T20:15:00+01:00
Donde:
Casa Municipal de Cultura, Pedreguer
Precio:
Gratis

Des del dilluns 20 al dissabte 25 de novembre es celebren els actes dels XXVI Premis d’Honor Vila de Pedreguer, on s’han programat conferències, projeccions de documentals i l’acte de lliurament dels premis.

El divendres 24 de novembre, a la Casa Municipal de Cultura, tindrà lloc la conferència ‘Proyectos para expandir la imaginación colectiva’ per membres de Basurama, una de les entitas premiadaes en esta edició.

Instaurats l’any 1992, amb motiu del segon centenari de la mort de l’arquitecte pedreguer Antoni Gilabert i Fornés, i concedits des d’aleshores anualment, aquests guardons, que enguany compleixen la seua vint-i-sisena edició, tenen com a finalitat reconèixer les aportacions destacades realitzades per persones i entitats als camps de l’arquitectura, la defensa de la llibertat i la solidaritat, i la cultura. La seua concessió correspon a un jurat independent, integrat per veïns i veïnes de Pedreguer.

Els premiats d’esta edició són:

XXVI Premi d’Honor a la Defensa de les Llibertats i la Solidaritat a l’associació VE-LA LUZ, entitat que des de l’àmbit de la pròpia experiència lluita per donar visibilitat al problema de la violència de gènere i reivindica una major protecció i més mitjans institucionals al servei de les víctimes, sobretot pel que fa a l’atenció als menors que han quedat orfes a causa d’aquesta xacra social.

XXVI Premi d’Honor al Mèrit Arquitectònic al col·lectiu BASURAMA, per la seua aposta de trobar nous usos a allò que els éssers humans considerem deixalles: ja siguen objectes, espais urbans, infraestructures, etcètera. I, especialment, per fer-ho mitjançant processos participatius que donen oportunitats a les persones.

XXVI Premi d’Honor al  Mèrit Cultural al CASAL CULTURAL JAUME I DE PEDREGUER, per la promoció i dinamització de la vida social, cultural i política del municipi.  Després de divuit anys, és ja una entitat consolidada, un element referencial en el teixit associatiu de Pedreguer, que treballa desinteressadament per fomentar la cultura, la música, la paraula, l’art, el respecte pel medi ambient i el nostre patrimoni.

Finalment, i com a novetat d’aquesta edició, el jurat dels guardons ha resolt concedir la I Menció Honorífica d’Àmbit Local a LLUÍS FORNÉS I PÉREZ-COSTA (també conegut com “El Sifoner”), per la palesa defensa de la identitat, la cançó i el patrimoni valencians al llarg de més de quatre dècades, tot contribuint, des de les seues facetes d’investigador, docent, activista i divulgador, a ampliar i enriquir el nostre llegat cultural. Amb aquesta nova categoria introduïda enguany, s’espera distingir els veïns i veïnes de Pedreguer que hagen destacat en qualsevol camp o siguen mereixedors i mereixedores d’un reconeixement públic per la seua contribució desinteressada al municipi i a les persones que hi viuen.

Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.