Agenda cultural
Periodismo, pase lo que pase

Conferència: ‘La guerra després de la guerra’ per Joan Francesc Mira. ‘Encontres a Beniarbeig’: Guerra Civil i literatura

Cuando:
2 abril, 2020 a las 20:00
2020-04-02T20:00:00+02:00
2020-04-02T20:15:00+02:00
Donde:
Biblioteca de Beniarbeig
  • A través de veus de prestigi com Vicenç Villatoro o Joan Francesc Mira, la setena edició d’aquest esdeveniment cultural es focalitzarà, dins el 80 aniversari de la guerra, en l’empremta del conflicte dins les nostres lletres

Tot coincidint amb el 80 aniversari de la Guerra Civil espanyola, la setena edició dels Encontres a Beniarbeig es focalitzarà en l’empremta del conflicte dins les nostres lletres. Els Encontres són un projecte de divulgació literària i històrica que no només ha mantingut des del principi un ferm segell de qualitat, sinó que s’ha consolidat dins l’agenda cultural de la comarca com a cicle de conferències de referència.

Seran quatre les conferències d’esta edició que plantejaran, en conjunt, repassar des d’una visió analítica i transversal el gruix d’un dissortat aniversari que mereixia aquesta reflexió històrica, literària i, sobretot, social.

Programació

Dijous 16 de gener

Pel que fa al contingut de la setena edició, el programa està encapçalat pels prestigiós escriptor català Vicenç Villatoro, el qual impartirà la primera ponència del cicle el dijous 16 de gener de 2020 amb el títol Abans de la guerra, una fractura en el temps. Excel·lent orador, Villatoro és una figura essencial de les nostres lletres i una veu del tot reconeguda a l’hora de narrar el testimoniatge de la guerra.

Dijous 27 de febrer

La Doctora en Comunicació Audiovisual Aina Monferrer presentarà la conferència La Guerra Civil de 1936-1939 a través de les ulleres de Vicent Andrés Estellés, precisament la temàtica a la qual ha dedicat la seua tesi doctoral, reconeguda amb el Premi Extraordinari.

Dijous 12 de març

Ja dins març, l’escriptor, i membre de la comissió dels Encontres, Tomàs Llopis impartirà el dijous dia 12 la ponència Enric Valor: La guerra en primera persona de Frederic Genovard i altres testimonis: una comunicació i alhora un homenatge a l’autor de Castalla i a la seua trilogia de novel·les centrades en tal etapa històrica.

Dijous 2 d’abril

D’altra banda, un dels clàssics dels Encontres, el catedràtic Joan Francesc Mira, s’encarregarà de tancar el cicle el dijous 2 d’abril amb la ponència La guerra després de la guerra: una comunicació on l’il·lustre professor abordarà el període de postguerra i el testimoni de resistència dels maquis dins les comarques interiors del nord del País Valencià.

Les conferències tindran lloc a la Biblioteca de Beniarbeig a les 19:30 hores –excepte la darrera xarrada d’abril, que serà les 20.00 hores– i estaran a càrrec de figures de primera línia dins l’àmbit de la literatura.

Te puede interesar
Te puede interesar
Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.