DÉNIA Ondara Pedreguer Xàbia Centro Comercial Portal de la Marina
Agenda cultural
Periodismo, pase lo que pase

Concert del grup Ensemble Giusto. Cicle Musical Casa Benigalip -Pego-

Cuando:
20 agosto, 2017 a las 19:45
2017-08-20T19:45:00+02:00
2017-08-20T20:00:00+02:00
Donde:
Casa Benigalip, Pego
Precio:
10 € / 6€ ocis d'Atzaïla i Aprop.
  • L’Associació Atzaïla, entre juny i setembre, proposa un nou cicle musical de quatre destacats concerts en un espai emblemàtic, una antiga vila romana reconvertida en masia
  • El proper diumenge 11 de juny, Amadeu Adell Trio protagonitzarà el primer concert

L’Associació Cultural Atzaïla de Pego ha organitzat el primer Cicle Musical Casa Benigalip que programarà quatre concerts que es celebraran durant els mesos d’estiu en un indret molt singular de Pego recuperat recentment: una antiga vila romana molt prop de la població, convertida després en alqueria musulmana i per últim en masia.

Casa Benigalip acull este esdeveniment que pretén començar i consolidar un cicle per satisfer la demanda d’un públic nombrós interessat en la música clàssica i de cambra, amb la particularitat d’escoltar-la en entorns històrics  i naturals. Esta primera edició constarà de quatre actuacions que es celebraran els diumenges  11 de juny, 9 de juliol, 20 d’agost i 10 de setembre, amb un programa acurat de diferents artistes.

En la primera cita es podrà gaudir del nou disc d’Amadeu Adell Trio -contrabaix, bateria i saxo tenor- que s’anomena «Personal Matters», una proposta original escrita en forma de suite que navega per diferents paisatges sonors contemporanis i innovadors que porten l’espectador per un viatge sonor eclèctic que va de J.S.Bach al mateix Frank Zappa.

La música i la poesia valenciana seran les protagonistes del concert del diumenge 9 de juliol protagonitzat pel reconegut guitarrista i compositor de Dénia Miquel Pérez, qui ha dividit la seua actuació en dos parts: en la primera tocarà quatre obres per a guitarra de quatre autors valencians d’èpoques diverses, des del renaixement a l’actualitat; en la segona part, Pérez mostrará la reinterpretació musical que ha realitzat d’obres de set poetes valencians: Ausias March, Josep Piera, Estellés, Tomàs Llopis, Maria Ibars, Marc Granell i Mª Josep Escrivà.

El mes d’agost, concretament el diumenge 20, sonarà música de Viena, París i Buenos Aires de la mà d’Ensemble Giusto, un grup format per Pilar Marín, viola, Pablo Marín, clarinet, i Miquel Pérez Perelló a la guitarra, que interpretaran obres de Schubert, Piazzola i Debussy.

Finalment, el dia 10 de setembre serà la cloenda amb un recital de música del Barroc per a clavecí a càrrec de Francesc Estévez, actual director de l’Orquestra de la Marina Alta (OMA). Nascut a Ondara, Estévez té un destacat currículum com a director, ja que ha treballat, entre d’altres, amb L’Orquestra Simfònica del Mediterrani, l’Orquestra Filharmònica de Debrecen (Hongria), l’Orquestra Simfònica del Estado de Michoacán (Mexic) o l’Orquestra de Cambra de l’Empordà. El clavecí és un instrument que es comença a tocar en el segle XIV, però l’ús del qual es generalitza en el segle XVI. En l’època barroca és quan aconseguix la màxima esplendor.  A finals del segle XVIII comença a quedar oblidat i no es recuperarà fins a la primera mitat del segle XX. Des de fa uns anys, el músic Francesc Estévez s’ha interessat pel clavecí per a aprofundir en l’estudi i la interpretació de l’obra per a teclat de J.S. Bach.

La recaptació aconseguida amb els concerts, anirà destinada a l’Associació Protectora d’Animals de Pego, APROP, els components de la qual s’han involucrat de manera molt especial en la difusió dels actes. L’Associació Cultural Atzaïla també ressalta la col·laboració desinteressada dels diferents centres veterinaris de Pego (Centres Veterinaris ATZENETA, NEXO i AMBRA), així com de l’Ajuntament.

Tots els concerts es celebraran en diumenge a les 19:45 hores.

Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.