LA MARINA PLAZA

Periodisme, passe el que passe
Publicat: Dilluns, 16 Juliol, 2018

Denuncien que una gran finca amb dos xalets ha usurpat una senda pública a Calp i ha tancat l’accés

  • ACEC difon un VÍDEO en el qual es pot apreciar com el camí apareix tallat per una reixa i un mur i li exigeix explicacions a l’ajuntament
  • La propietat està dividida en tres parcel·les que pertanyen al mateix amo i segons l’entitat ecologista un dels habitatges s’assenta en sòl rústic

Imatge de la reixa que veta l’accés a la senda. Fotografia: ACEC.

El que en principi havia de ser una jornada lúdica per a gaudir de la natura va desembocar al final en una nova denúncia sobre la situació urbanística de Calp. La Asociaciació Cultural Ecologista (ACEC) ha denunciat que un propietari ha tancat i prohibit l’accés a un camí públic en la zona de Terrasala. L’entitat es va adonar de la usurpació d’aquest camí del municipi durant una excursió que va organitzar recentment per les sendes tradicionals de Calp que pretenia arribar a la Cometa prenent com a punt de la partida la Casa Cocó passant per la Casanova.

Però no va poder ser. A mig camí, els integrants de l’associació van constatar que “la via pública s’acaba, hi ha senyals d’advertència perquè no s’accedisca a la senda i una colossal reixa i un mur de tres metres impedeixen el pas”. ACEC, que considera aquesta situació com una “invasió grollera de terrenys públics”, ha obert una investigació després de la qual s’ha pogut establir que el camí hauria sigut annexionat a una finca particular composta per tres parcel·les que pertanyen a un mateix propietari.

Dues d’eixes parcel·les són de caràcter rústic i una altra urbana. En aquesta última s’assenta una espècie de palauet o mansió. Un altre terreny, tot i que ja és de tipologia rústica, està ocupat per una altra construcció, en aquest cas un xalet de menors dimensions. Mentre que el tercer sòl és una plantació d’ametllers per on transcorre el camí ara usurpat i tancat.

Localització de la senda afectada. Fotografia: Google Maps/ACEC.

ACEC ha fet pública la fitxa amb les dades cadastrals que demostren que el camí agrari per on de moment no poden transitar ni senderistes ni transeünts no és precisament un accés privat. Per contra, “és una via de comunicació de domini públic”. I ha divulgat un vídeo on es pot apreciar com aquella excursió va quedar interrompuda en no poder continuar caminant pel sender:

(per a visionar el vídeo, punxar en el quadre):

L’entitat ecologista tem que en realitat aquest camí estiga usurpat ja bastants anys. I anuncia que demanarà explicacions a l’ajuntament sobre la gestió urbanística en aquesta zona i les llicències que s’han concedit “reservant altres accions futures si els arguments del consistori no són satisfactoris i no garanteixen la protecció dels béns comuns”. “No ens hauria d’estranyar que aquest assumpte tèrbol només fóra la punta d’un iceberg d’irregularitats”, conclou ACEC, que també ha mostrat la seua perplexitat perquè una de les construccions estiga assentada sobre sòl rústic.

Et pot interessar
Classificat: ,
Contingut patrocinat

Deixa el teu comentari

Et pot interessar
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.