LA MARINA PLAZA

Baleària Dénia
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimarts, 13 març, 2018

El jutjat obliga a Teulada a restituir l’excap de la Policia en declarar nul·la la seua destitució

  • RED i Compromís demanen explicacions al govern local, a qui acusen de posar en pràctica una “caça major que ja té massa víctimes”
  • La sentència no és ferma, pel que pot ser recorreguda per l’ajuntament

L’excap de la Policia Local de Teulada, Manuel Antonio Navarro, apartat del lloc l’any passat per l’ajuntament, haurà de ser restituït en el seu lloc si es confirma la sentència que acaba de dictar en primera instància el Jutjat número 3 del Contenciós d’Alacant. La decisió declara nul l’acord de la Junta de Govern Local pel qual va ser remogut del lloc d’intendent de la Policia Local i condemna a més al consistori al pagament de 500 euros en concepte de costes judicials. La sentència, però, no és ferma, de manera que encara pot ser recorreguda per l’ajuntament.

Agents de la Policia de Teulada.

En tot cas, la decisió ja ha provocat reaccions entre l’oposició municipal. En un comunicat conjunt, RED i Compromís han demanat al govern local, del Partit Popular, que “rectifique i anul·le totes les resolucions, i reposen el personal que ha sigut injusta i il·legalment remogut del seu lloc”. Els dos grups de l’oposició acusen l’executiu de practicar una “caça major que ja té massa víctimes” i que trasllada a la ciutadania una imatge de l’ajuntament com un “mas particular”.

La sentència assenyala textualment que el govern local va intentar tindre la destitució amb “un adaptació jurídica per donar una aparença de legalitat a una decisió ja presa”, obrint un expedient que, en realitat, “quan se sol·licita l’informe, la Regidoria (i en concret, del personal polític que l’ocupa) ja tenia previst i decidit el contingut de l’informe i la resolució que havia de ser dictada”.

De fet, la sentència és contundent. “En més de 20 anys d’exercici professional aquest jutjador no havia conegut una tramitació tan ràpida d’un expedient administratiu”, assenyala, ja que “absolutament tot l’expedient es tramita en la mateixa data”, el 10 de gener de 2017. És més, “en el termini rècord de tres hores laborables del mateix dia”.

Davant la contundència de la sentència judicial, que presumiblement serà recorreguda per l’ajuntament, RED i Compromís es pregunten “com és possible que es tramite un expedient en un mateix dia (en 3 hores)”, si “quan demanes una llicència d’obres o activitat, per exemple, pot tardar mesos”. I demanen explicacions sobre “qui és responsable econòmica i políticament d’aquest fet”. A més, es pregunten també “qui assumirà els costos econòmics derivats d’aquest serial de malifetes”.

 

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.