LA MARINA PLAZA

Mundo Marino dénia jávea excursiones nauticas
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dilluns, 12 març, 2018

Dénia va ingressar el 2017 el doble del pressupostat per llicències urbanístiques

  • L’ajuntament va recaptar 1,2 milions per permisos d’obra, quan la previsió en els comptes municipals era de només 600.000 euros, cosa que ha obligat a revisar a l’alça aquesta partida per al pressupost de 2018

Els números acrediten que Dénia comença a reviure el boom de la construcció. Les xifres del departament d’Hisenda del consistori així ho fan palès, ja que l’any passat les previsions es van quedar molt curtes. Segons dades de la liquidació dels comptes municipals de 2017, l’import econòmic de les llicències d’obra va multiplicar per dos el pressupostat.

Obres d’edificació d’una urbanització en les Marines, en una imagtge de la setmana passada.

A l’hora de confeccionar el pressupost de l’ajuntament en 2017, l’àrea d’Hisenda va xifrar en 600.000 euros la quantitat a recaptar per llicències urbanístiques, que en la pràctica es va superar després amb escreix. La liquidació de l’exercici revela que els drets reconeguts (l’import dels drets de cobrament originats dins l’exercici) van ser d’un poc més del doble: 1.207.583,28 euros.

Això ha portat ara al govern local (PSPV-Compromís) a revisar a l’alça les previsions futures. Ahir, el mateix Roselló i el vicealcalde, Rafa Carrió, van detallar el nou pressupost de 2018 que l’executiu pretén aprovar dijous en ple. En el capítol de llicències urbanístiques, els nous comptes reflecteixen ja aquesta nova situació, tot i que se seguiran quedant-se curts si l’activitat urbanística enguany s’equipara a la de l’anterior. Aquesta vegada, la quantitat pressupostada no serà de 600.000 euros, sinó de 900.000.

El que és ja un fet, més enllà dels números, és que l’activitat urbanística reverdeix a Dénia després dels anys de la crisi que va seguir a l’esclat de la bombolla immobiliària.

Deixa el teu comentari

Classificat: ,
Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.