LA MARINA PLAZA

Baleària Dénia
Periodisme, passe el que passe
Publicat: divendres, 23 febrer, 2018

La terminal de Baleària de Dénia rep la distinció de qualitat turística com a port d’atracament de creuers i ferris

  • Les instal·lacions de la naviliera en el port denier reben la menció del Sistema Integral de Qualitat (SICTED)
  • L’estació marítima millorarà les instal·lacions amb la creació d’un amarratge per als bots dels creuers que atraquen fora del port i d’un heliport

Baleària ha sigut distingida aquest divendres amb el segell de qualitat Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions (SICTED) en l’ofici d’atracament de creuers i ferris en el port de Dénia. Aquest reconeixement conjunt de la Secretaria d’Estat de Turisme i l’Agència Valenciana de Turisme certifica l’aptitud de les instal·lacions de la naviliera a Dénia per a l’amarratge futur de grans embarcacions d’esbarjo.

Amb aquest distintiu, que ha recollit el director de RSC i Reputació, Josep Vicent Mascarell, la naviliera aprofundeix en el compromís amb l’enfortiment de Dénia com a destinació turística de qualitat, com va subscriure amb la seua adhesió al SICTED de la ciutat en 2017.

La menció es dóna per premiar i emfatitzar la millora de la qualitat dels serveis en les destinacions turístiques i per influir positivament en l’experiència i satisfacció del turista. La iniciativa ofereix a les empreses eines per millorar la gestió interna dels processos de satisfacció del client, la qualificació del personal o l’assistència tècnica, entre d’altres aportacions. Més de 6.000 empreses i un centenar de destinacions s’han integrat ja en aquesta plataforma per al turisme de qualitat a Espanya.

El projecte naix de la col·laboració entre la Secretaria d’Estat de Turisme (SET) i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), i es desenvolupa en cada territori mitjançant convenis de col·laboració amb els governs de les respectives comunitats autònomes i les administracions locals.

Millora de les instal·lacions de Baleària Port: un heliport i un nou pantalà

En el seu compromís de millora dels serveis turístics, Baleària manté actiu un projecte d’ampliació i millora de les instal·lacions en l’estació marítima de Dénia valorat en dos milions d’euros. Entre les principals actuacions del pla destaquen la construcció d’un pantalà per a l’atracada dels tenders (barques dels creuers), l’habilitació d’un heliport, l’adequació d’una zona per al tractament de residus, la millora de l’aparcament i l’acreditació del recinte portuari com a port Schengen.

A més, Baleària ofereix des de 2013 el servei gratuït de la Panseta, una embarcació propulsada per energia solar que permet connectar el centre de Dénia amb les instal·lacions de Baleària Port. El vaixell suma prop de 700.000 passatgers des de la posada en funcionament, 250.000 només en 2017 (un 13,4% més que l’anterior). Els registres de la Panseta confirmen la plena consolidació entre veïns i turistes de Dénia d’aquest mitjà de transport sostenible que, al mateix temps, contribueix a descongestionar el passeig marítim de la ciutat.

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.