LA MARINA PLAZA

Bodegas Xaló vinos vins 2017
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dijous, 7 desembre, 2017

El Fossar de la Vila, un viatge a la mort a Dénia durant l’Edat Mitjana

  • El Museu Arqueològic organitza una visita guiada amb expert al lloc del castell on s’enterrava a una bona part dels habitants entre el segle XIV i principis del XVIII

Aquest diumenge hi ha una nova cita a Dénia amb la història, una visita guiada i gratuïta, que forma part del programa municipal d’Activitats en Família i que arriba de la mà del Museu Arqueològic. Una visita molt especial, amb guia expert, per conèixer el lloc on va estar el Fossar de la Vila, on s’enterrava a una gran part dels habitadors i ciutadans de Dénia entre principis del segle XIV i 1708, encara que va ser utilitzat eventualment com espai funerari també a el llarg del segle XVIII. També anomenat Fossar de la Vila Vella o cementiri de Basset.

Durant el recorregut, que tindrà lloc a les 10.30 hores d’aquest diumenge 10 de desembre, es visitarà a més l’espai on va estar l’església matriu de Dénia, dedicada a l’Assumpció de Nostra Senyora, i es presentarà una novetat sorprenent pel que fa a la investigació arqueològica en aquest lloc. En el temple, en els llocs funeraris com el del Roser o el de Sant Pere, entre d’altres, van reposar les despulles dels membres de les confraries que gaudien de major devoció a la vila i ciutat de Dénia durant l’Edat Mitjana i l’Edat Moderna, mentre que al peu dels altars es sepultava a les famílies més distingides que cuidaven i ostentaven el patronatge. Els participants en la visita podran conèixer coses d’aquests i altres interrogants que la història guarda en relació a la mort a Dénia.

Conferència a l’aire lliure i visita guiada (a càrrec de Josep A. Gisbert Santonja Museu Arqueològic de Dénia)

Punt de trobada: Castell de Dénia. Al costat de la torre del Consell.

Informació i inscripció: 96.642.02.60. De 10.30 a 13.00 hores [excepte dilluns].

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.