Hidraqua
Amb l’esport, passe el que passe

Els ports esportius valencians celebren a Dénia deu anys d’unió demanant al Consell una normativa menys “restrictiva”

  • L’agrupació de les 12 marines de la Comunitat reclama canvis legislatius a la Generalitat per facilitar la tasca de “fomentar l’ocupació, tindre cura del medi ambient i obrir els ports a tota la societat”

L’Agrupació de Ports Esportius i Turístics de la Comunitat Valenciana ha celebrat avui el seu X Aniversari. L’acte ha tingut lloc al Port Esportiu i Turístic ‘Marina de Dénia’, un dels que van fundar l’entitat, i ha reunit els gerents dels dotze ports que la conformen en l’actualitat.

Els representants del ports esportius, en el de Marina de Dénia hui.

L’Agrupació va nàixer el 2004 de la mà de Marina de Dénia, Marina Greenwich i Marina d’Alacant. “Vam decidir unir-nos per defensar els interessos de les marines i poder formar part de la Federació Espanyola d’Associacions de Ports Esportius i Turístics”, ha assenyalat Javier De Céspedes, vicepresident de l’Agrupació. “Tot i que hem passat moments durs amb la crisi, continuem estant ací i generant ocupació, sent un puntal estable per a l’economia de la Comunitat Valenciana”, ha assegurat Javier González, gerent de Varadero STA, a Alacant.

En març del 2007, després d’haver reunit a la major part dels ports de la Comunitat Valenciana, se signa l’acta fundacional de l’Agrupació de Ports Esportius i Turístics de la Comunitat Valenciana, amb la col·laboració altruista de l’advocat Arturo Sáez.

Entre els objectius de l’Agrupació destaquen la identificació dels interessos comuns i la seua defensa i desenvolupament, el que ha permès unificar i millorar la qualitat en la prestació de serveis a tots els ports; servir d’interlocutora davant les administracions; visibilitat davant la societat i la creació del concepte turisme nàutic. “Som pioners en dibuixar el concepte de turisme nàutic, molt diferent al que existia fa uns anys”, ha comentat Gabriel Martínez, president de l’Agrupació.

“A més, l’Agrupació pivota sobre tres pilars bàsics: el foment de la creació d’ocupació de tots els seus ports, la cura del medi ambient i obrir els ports a tota la societat”, ha apuntat Martínez. “Fins a l’aparició de les marines en el panorama nacional no hi havia cap port capaç de generar tanta ocupació”.

En l’actualitat l’Agrupació compta amb els següents ports: Marina Benicarló, Marina Borriana Nova, Marina Port Castelló, Pobla Marina, Marina de Dénia, Marina El Portet, Marina Nou Fontana, Marina Greenwich, Marina Mirramar, Marina Esportiva d’Alacant, Varadero STA i Marina Cap Roig.

Legislació “restrictiva”

“Tot això requereix d’un marc normatiu i ara ens trobem en un moment complicat, ja que la legislació que ens afecta és l’autonòmica, més restrictiva que la d’altres comunitats”, de manera que “estem en un procés de negociació amb l’administració valenciana que ens han de conduir a millorar aquesta normativa”, ha dit Arturo Saéz.

L’Agrupació juga un paper important en la Federació Espanyola d’Associacions de Ports Esportius i Turístics, primer en ser la interlocutora única davant el Clúster Marítim, la Direcció General de la Marina Mercant i la Comissió Nacional de Fars Espanya. “Des de l’Agrupació s’ha treballat molt i hem aconseguit que s’aprove la Llei de Ports a nivell nacional i, a hores d’ara, aspirem a que la nostra administració ens preste la mateixa atenció i puguem aprovar-la”, ha conclòs Martínez.

Després de la roda de premsa, el president de l’Agrupació ha lliurat una mètopa a cada marina, així com a Arturo Sáez, advocat de l’Agrupació; Francisco Pérez, director general de Ports de la Generalitat Valenciana; Julio Marín, cap del servei d’Explotació i Conservació de ports, i Gustavo González, tècnic de ports, per la seua tasca i suport en tots aquests anys.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.