LA MARINA PLAZA

Bodegas Xaló vinos vins 2017
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dijous, 23 novembre, 2017

Dénia reverteix per primera vegada des de la crisi el saldo migratori en arribar més gent de la que se’n va

  • L’últim any van arribar a assentar-a la ciutat 2.214 persones mentre que se’n van anar 1.763; feia anys que la xifra d’immigrants no superava la d’emigrants

Passats els anys de la crisi, tot i que les seues conseqüències segueixin encara afectant a molts ciutadans, Dénia ha aconseguit per fi revertir el saldo migratori. Per primera vegada en anys, es redueix el número de veïns que han d’abandonar la ciutat. En canvi, creix el d’immigrants que arriben a establir-se. Les dades recentment actualitzades per l’Institut Valencià d’Estadística així ho acrediten.

Amb la crisi, el número de persones que arriben de fora per establir el seu domicili a Dénia va tocar terra el 2013, quan en van ser 1.793. Des de llavors, la xifra ha anat remuntant: 2.049 l’any 2014; 2.112 el 2015; i 2.214 el 2016.

En canvi, el més significatiu de l’estadística és que l’any passat Dénia va tallar la sagnia de l’emigració, les persones que abandonaven la ciutat a la recerca d’un altre lloc de residència. L’any 2013 van arribar a ser-ne 4.527. Després d’un descens el 2014, la xifra va tornar a pujar el 2015 i és en 2016 quan torna a caure.

De hecho, puestos en común los números de inmigraciones y emigraciones es cuando se aprecia que este último año Dénia consiguió por primera vez revertir su saldo migratorio, por cuanto logró que llegaran a la ciudad más personas de las que la abandonaron.

De fet, posats en comú els números d’immigracions i emigracions és quan s’aprecia que aquest últim any Dénia va aconseguir per primera vegada revertir el seu saldo migratori, ja que va aconseguir que arribessin a la ciutat més persones de les que la van abandonar.

Pel que fa als immigrants, la major proporció (45,8%) va arribar des d’altres punts de la Comunitat Valenciana, mentre que un 26,1% ho va fer des d’altres llocs de l’Estat i un 28,1% arribava de l’estranger.

En canvi, crida l’atenció que pel que fa als que van abandonar Dénia el 2016, la major proporció va marxar a l’estranger (38,3%). Mentrestant, un 36,5% se’n va anar a altres punts de la Comunitat Valenciana i el 25,2% a una altra comunitat autònoma.

El canvi de tendència en el saldo migratori té el seu reflex, lògicament, en el padró municipal. No debades, just l’any passat el de Dénia es va incrementar per primera vegada després d’un lustre de continus descensos del número d’habitants. La crisi econòmica va provocar un doble efecte migratori: d’una banda, molts dels que en anys anteriors havien arribat a Dénia a buscar un futur es van vore forçats a tornar als seus països d’origen; de l’altra, la falta de perspectives va fer que molts joves hagueren d’eixir a l’estranger a la recerca de l’ocupació que ací no podien aconseguir.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.