LA MARINA PLAZA

Bodegas Xaló vinos vins 2017
Periodisme, passe el que passe

Xaló i el Consell estudien vies per potenciar la cooperativa i incentivar les exportacions

  • El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, tracta amb el govern local la possibilitat d’obrir una almàssera per a la producció d’oli

La Cooperativa de Xaló té encara un enorme marge de millora i potenciació de la seua activitat. És la principal conclusió que es pot extraure després de la visita que ahir va fer al municipi el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent.

Les instal·lacions de la cooperativa.

L’objecte de la visita era tractar diferents temes encaminats a potenciar un model econòmic sostenible, basat en els recursos propis del territori, motiu pel qual la cooperativa va concitar una bona part de l’atenció del conseller.

El més destacable de la visita és, segons assenyala l’Ajuntament de Xaló, l’inici de les converses per recollir ajudes i que la cooperativa, en col·laboració amb el consistori i la Generalitat, puga obrir una almàssera, un espai de producció d’oli de Xaló, “un element que ajudaria molt a recuperar cultius que ara s’estan abandonant, la qual cosa seria un element de treball i de potenciació de la agicultura tradicional de Xaló”.

A més, el govern de Xaló farà reunions conjuntes amb la cooperativa i la directora d’Internacionalització de la Generalitat “per potenciar les exportacions del celler o cooperativa, que en aquest moment estan al 5%, i estudiar el potencial d’incrementar aquest percentatge a llarg termini”.

D’altra banda, el conseller Climent es va comprometre amb l’empresa Point a seguir potenciant la Fira del Moble, un certamen que va desaparèixer l’últim any del govern del Partit Popular en la Generalitat i que ara s’ha tornat a realitzar.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.