LA MARINA PLAZA

Mundo Marino dénia jávea excursiones nauticas
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimecres, 11 octubre, 2017

El cartell de l’esperança per als veïns del Grup Català de Dénia 40 dies després de desallotjar les seues cases

  • Una constructora, a punt d’iniciar les obres per a garantir la seguretat de l’edifici
  • Per pagar-les, els propietaris han hagut de demanar ajuda a “familiars i amics”

Es tracta només d’un cartell però en realitat simbolitza tota una esperança, la dels veïns del Grup Antonio Català de Dénia que somien amb tornar a les seues cases, de les que foren desallotjats per risc d’esfosament fa ja gairebé quaranta dies, el passat 5 de setembre. L’ha col·locat la constructora que farà les obres perquè la finca torne a ser segura. Tant, que els veïns que han de pagar-les han hagut de demanar ajuda econòmica “a familiars i als amics” per poder afrontar el seu cost.

La constructora començarà els treballs “en dies”. Estava previst que ho fera aquesta mateixa setmana, però amb tant de festiu és possible que siga la pròxima. Però les obres ja no es dilataran més. Es divideixen en dues fases: primer, un “apuntalament complet” del semisoterrani, la planta baixa i alguna vivenda del primer pis, com havia exigit l’ajuntament perquè els veïns puguen tornar a sa casa, encara que siga de forma provisional. Això sí, abans es faran proves de càrrega en les vivendes superiors per certificar que no hi ha riscos.

Tot això s’haurà de presentar en un informe a l’ajuntament, que, per la seua banda, també farà la seua pròpia inspecció. Després, en una segona etapa, s’efectuarà un procés de rehabilitació integral de l’edifici que inclou obres de reforç i infraestructures mitjançant el projecte d’un arquitecte.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.