LA MARINA PLAZA

Viu la Paqua a Benissa 2018
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dissabte, 7 octubre, 2017

Treballar sense màscares, donar feina sense barreres…

AMADEM, ONG PER LA SALUT MENTAL DE LA MARINA ALTA.

Com cada any, la Confederació de Salut Mental d’Espanya ha dicidit un lema per representar al col·lectiu de persones afectades per algun problema de salut mental i les seues famílies. Aquest any serà: Treballar sense màscares, donar feina sense barreres… ja que un dels àmbits que més afectat a aquestes persones és el laboral.

No només per la dificultat que tenen per exercir i mantindre un lloc, sinó que les oportunitats reals són bastants escasses i no hi ha veritables suports per a ells en matèria laboral (i en molts altres aspectes, tampoc). Aquest lema es presenta en el mes d’octubre, atès que el dia 10 es commemora el Dia Internacional de la Salut Mental.

El lema ens porta a plantejar-nos la necessitat de promoure el dret de qualsevol persona a accedir i mantindre una feina i a prendre consciència sobre la necessitat que els llocs de treball siguen entorns saludables on es tinga cura de la Salut Mental; tindre una ocupació digna, saludable i motivadora és beneficiós per a qualsevol persona i ens ajuda a viure amb dignitat i de manera autònoma; una ocupació facilita que les persones amb problemes de salut mental formen part activa de la societat, siguen considerades ciutadanes amb drets i obligacions i desenvolupen un sentiment d’utilitat.

Justament en el marc soci cultural i polític que estem vivint, creiem que hem d’anar cap a un venciment dels prejudicis negatius, hem de fer caure les barreres i contribuir a l’acceptació de la diversitat i la igualtat d’oportunitats de les persones.

Siguem comprensius, empatitzem i facilitem que les persones tinguen la possibilitat de dur a terme un projecte vital de forma autònoma, que visquen amb dignitat i puguen participar en la societat d’una manera activa.

Des d’Amadem, ONG per la Salut Mental de la Marina Alta, fem i farem moltes coses més per a la recuperació i integració, tant de la persona com de la família que necessite ajuda. I volem convidar a tots i totes a participar del calendari d’activitats que durem a terme aquest mes. No ens oblidem que tots i totes podem desenvolupar un trastorn de salut mental al llarg de les nostres vides.

Luisina Daives.
Psicóloga de AMADEM

Classificat: ,
Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.