LA MARINA PLAZA

Periodisme, passe el que passe
Publicat: Dilluns, 18 Setembre, 2017

Calp: IBI, pressupost i escales mecàniques municipals

MARCO BITTNER. Opinió

  • Estem patint una injusta pujada d’impostos per sufragar la carrera i l’intercanvi de favors polítics de César Sánchez. El municipi no obté cap retorn, només l’amenaça d’una ruïnosa escala mecànica

Comencem el curs polític amb una acumulació de circumstàncies molt particulars, d’una banda els calpins ens vam recuperar aquests dies de la dura temporada estival marcada per l’incident provocat entre els que una ordenança municipal els impedia treballar i els que sí que podien fer-ho per decret d’Alcaldia. En tot cas, el repòs dura poc, ja que aquests dies s’estan rebent els rebuts de SUMA amb el corresponent i incrementat IBI que es va aprovar en els pressupostos actuals (amb el vot en contra del PSOE).

Recordem que fa escassos dos mesos aquest mateix partit va presentar al·legacions puntuals al pressupost, assenyalant el despropòsit de l’increment i el dany innecessari que patirien els ja prou castigats pagadors d’impostos. No només tenim una de les càrregues fiscals més altes de la zona, sinó que tenim serveis deficitaris que no es corresponen per a res al que estem pagant.

En aquestes al·legacions, s’apuntava que les partides pressupostàries de treballs externs i propaganda institucional, superaven amb escreix la quantitat d’un milió i mig d’euros. S’observa amb escàndol que des de l’Ajuntament de Calp s’està externalitzant (i moltes vegades a dit) una quantitat desproporcionada de treballs i estudis, més del triple que en el millor moment de la bombolla immobiliària; a més, es fa una quantitat de propaganda exagerada per a la proporció del nostre municipi, sense entrar a esmentar l’opacitat, l’obscurantisme i el misteri de les licitacions, quan n’hi ha.

Al mateix temps, trobem una partida d’inversions de gairebé cinc milions d’euros dedicats a les escales mecàniques de l’alcalde, un projecte personal, que lluny de respondre a una necessitat real, s’assembla més a un intercanvi de favors polítics gestat en connivència partidista amb la Secretaria d’Estat de Pressupostos i Despeses, presidida per un conegut popular alacantí. El trastorn pressupostari que suposa aquest projecte per al municipi només és comparable a l’obstinació temeraria de qui, contra vent i marea, ho està promovent. Estem de nou davant obres faraòniques, grans projectes i comissions del 3%?

Al costat de l’augment substancial de la plantilla municipal, els pressupostos, mereixen qualsevol qualificatiu, excepte el d’austers. Sembla que recorrent a la pujada desorbitada d’impostos municipals el PP vol seguir on ho va deixar, malbaratament, ruïna i compra de vots, i ni tan sols per al benefici de Calp, sinó per a l’ascens personal de l’alcalde.

En el passat ja vam vore com aquestes estratagemes van servir per a comprar favors, hi ha qui se’n recordarà com es van contractar diversos estudis, de forma fraccionada, en el despatx del fill de la llavors presidenta de la Diputació provincial d’Alacant. La mateixa estratègia l’observem a través de les concessions d’obra pública, com la coneguda Rotonda de la Sogra, un altre cas flamant que demostra el que el Partit Popular fa amb els diners públics. Per no esmentar les partides pressupostaries dedicades a publicitat institucional, que potser tinguen com a propòsit evitar la publicació de reflexions com aquesta per part de qui les rep.

Tenim la trista impressió que estem patint una injusta pujada d’impostos per sufragar la carrera i l’intercanvi de favors polítics de César Sánchez. El municipi no obté cap retorn, només l’amenaça d’una ruïnosa escala mecànica el manteniment de la qual és inassumible per a una població com Calp. A jutjar pel descontentament generalitzat el govern local no només ha optat per ignorar a la ciutadania, sinó principalment a si mateixos; desdient les seues pròpies màximes d’austeritat i desoint la voluntat popular que pretenen abanderar.

L’augment de l’IBI no calia, de la mateixa manera que tampoc la sèrie de despeses que ací hem exposat, però no obstant això han seguit endavant; si en tota aquesta insensatesa no hi ha un benefici directe per al municipi, per a qui hi ha?

Et pot interessar
Classificat: , , ,
Contingut patrocinat

Deixa el teu comentari

Et pot interessar
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.