LA MARINA PLAZA

Mundo Marino dénia jávea excursiones nauticas
Periodisme, passe el que passe
Publicat: divendres, 11 agost, 2017

La rampa de les Rotes: mai una cosa tan senzilla va costar tant d’arreglar

  • Un veí en cadira de rodes, Gustavo Almela, porta més de tres anys barallant-se amb Costes i l’Ajuntament de Dénia perquè el litoral sud de la ciutat dispose d’un accés per a persones amb problemes de mobilitat
  • L’antiga rampa existent en els voltants de la Punta Negra va ser retirada per Costes el 2014 amb un projecte, paradoxalment, d’accessibilitat

La de Gustavo Almela és una batalla que va iniciar fa ja més de tres anys, arran del projecte d’accessibilitat de les Rotes que va executar Costes a principis del 2014. Paradoxalment, per al nom que se li va donar a aquella actuació, la seua execució va suposar eliminar l’única rampa que permetia l’accés al bany a les persones amb dificultats de mobilitat en tot el litoral sud rocós de Dénia. La que existia en els voltants de la Punta Negra des de molt de temps enrere. Es va substituir per una escala, como ja va contar aleshores La Marina Plaça.

Gustavo Almela, ajudat per altres banyistes per poder accedir a la platja.

“Fa més de 50 anys que la van construir, per poder a ficar i traure les barques, encara que en els anys que porte anant jo a les Rotes no n’he vist entrar ni eixir cap, en canvi, per al que sí servia esta rampa era perquè pogueren accedir a la platja no només els qui anem en cadira de rodes, sinó xiquets, gent major… “, recorda Almela.

Dues imatges antigues en les quals es veu l’antiga rampa de la Punta Negra.

I és que la seua, remarca, no és una lluita personal. És cert que va ser ell qui va iniciar, arran de la seua supressió, una campanya de recollida de signatures que supera ja folgadament les 3.000. Qui ha visibilitzat la problemàtica. Però “si ho faig no és només per mi, sinó per tota eixa quantitat de gent que necessita una solució per a poder accedir amb facilitat a la mar”.

El cas és que, tot i la repercussió que va aconseguir esta campanya i les bones intencions manifestades per les administracions implicades, quatre anys després segueix sense haver rampa en les Rotes. Almela confiava que estiguera solucionat este estiu, però no ha sigut així, de manera que ja avança que quan acabe la campanya turística tornarà a la càrrega si no hi ha garanties que es va a posar remei al problema.

El regidor de Platges assegura que la nova rampa es farà després de l’estiu, si Costes la autoritza

Això és el que espera l’ajuntament, poder a donar esta solució quan passe l’estiu, si bé el regidor de Platges, Òscar Mengual, remarca que l’administració competent és Costes i que ha de donar el vistiplau a qualsevol actuació que es duga a terme.

De fet, ja l’any passat, Costes va denegar la proposta de l’ajuntament d’habilitar una nova rampa. Posteriorment, també el 2016, el consistori va aprovar una moció dirigida a Costes, presentada per la regidora Mari Martínez (Ciutadans), insistint a reclamar que es creara una nova rampa d’accés.

La resposta de Costes, ja eixe any, va ser que si l’ajuntament volia fer una rampa, que s’encarregara de fer-la. Costes no l’anava a fer. I, això sí, qualsevol projecte a emprendre s’ha de trametre abans a la institució estatal perquè l’autoritze.

Mengual admet que, en la voràgine de la preparació de la campanya turística, no es va poder arribar a temps per a solucionar el tema de la rampa este estiu. Assegura, però, que està en l’agenda del departament quan concloga la temporada.

També ha avançat que Platges disposa dels fons per executar el projecte i procedirà a fer l’oportuna retenció de crèdit. D’esta manera, sempre que Costes done el seu vistiplau, en els pròxims mesos les Rotes podria recuperar un accés a la platja per a les persones amb diversitat funcional o totes aquells amb problemes de mobilitat. Caldrà, per tant, esperar.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.