LA MARINA PLAZA

Bodegas Xaló vinos vins 2017
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dilluns, 24 juliol, 2017

La ‘Trobada’ d’Antonio Canales i José Porcel estremeix al públic de Música al Castell de Dénia

  • Estos dos prestigiosos artistes es retrobaven després de més d’una dècada en un espectacle propi
  • Porcel va ser el protagonista de diversos números, tant en solitari com acompanyat per les balladores, i Antonio Canales es va deixar vore en dos números la nit de dissabte: un en solitari i en el final amb tota la companyia

Els balladors Antonio Canales i José Porcel van estremir al públic de Música al Castell la nit de dissabte passat. En la jornada més flamenca de l’edició, estos dos prestigiosos artistes es retrobaven després de més d’una dècada en un espectacle propi. Van coincidir en els anys 90 en el Ballet Nacional, quan Canales portava la companyia. Des de llavors, mantenen una emotiva amistat que han sabut plasmar en la Trobada, una confluència entre dues formes d’entendre el flamenc i dues generacions: la del mestre Antonio Canales i la de l’alumne ja consagrat, José Porcel.

José Porcel i una balladora.

A l’esplanada del Governador del castell de Dénia es van acostar gairebé mig miler de persones que no van parar d’ovacionar cada moviment dels artistes. Tres balladores, dos cantaores, dues guitarres, una flauta i la percussió van donar suport a Canales i Porcel, que van oferir un variat repertori en el qual el ball va ser el protagonista indiscutible.

Antonio Canales.

La direcció artística de Trobada va a càrrec de José Porcel, així com la majoria dels números de l’espectacle. Va ser el protagonista de diversos d’ells, tant en solitari com acompanyat per les balladores. Però Antonio Canales no va tindre, ni de bon tros, un paper secundari. No va ser simplement un artista convidat, també va aportar la seua experiència en les coreografies, i la nit de dissabte es va deixar vore en dos números: un en solitari i en el final amb tota la companyia.

Les balladores de Trobada.

El primer dels balladors es va mostrar en ocasions subtil i sovint visceral, potent i enèrgic. El segon, va oferir el seu estil contingut i minimalista. Això sí, tots dos van coincidir en una cosa: es van entregar cent per cent al seu públic fins al final de l’actuació, quan els seus seguidors els van tornar una ovació plena d’afecte i admiració.

Els músics de Trobada.

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.