LA MARINA PLAZA

Bodegas Xaló vinos vins 2017
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dilluns, 17 juliol, 2017

Dénia millora les dades d’ocupació turística de l’any passat en l’inici de juliol

  • L’increment se situa entre el 3 i el 7%, en funció de la modalitat d’allotjament, el que apunta que este estiu pot ser el millor dels últims anys pel que fa al número de turistes

Tothom va coincidir que, després de la llarga crisi, el de l’any passat va ser un estiu magnífic pel que fa a la quantitat de turistes arribats a Dénia. Es van registrar dades d’ocupació en les diferents modalitats d’allotjament que feia anys que no es comptabilitzaven. I sembla que este 2017 les xifres seran encara majors. El departament de Turisme de l’Ajuntament de Dénia acaba de fer públiques les relatives a la primera quinzena de juliol, que milloren entre un 3 i un 7% les dades del 2016 en les diferents alternatives de pernoctació.

Segons el mostreig realitzat per Turisme Dénia, l’estimació d’ocupació turística durant la primera quinzena del mes de juliol ha sigut del 81% en establiments hotelers, del 70% en allotjaments de lloguer turístic i el 55% en càmpings.

Comparades estes dades amb les registrades en el mateix període de l’any passat, s’observa que hi ha hagut un augment de l’ocupació hotelera d’un 3%; en càmpings l’increment ha sigut del 7%; i en allotjaments de lloguer turístic les dades d’ocupació han crescut un 4%.

Afluència a les oficines de Turisme

Segons les dades estadístiques recopilades per Turisme Dénia en els seus tres punts d’informació (oficina central, oficina de la plaça del Consell i punt informatiu de l’esplanada de Cervantes), l’afluència de visitants a les seues instal·lacions durant la primera quinzena de juliol ha sigut de 8.907 persones, una xifra que indica una mitjana diària de 594 visitants.

El 45% del total ha sigut atès des de l’oficina central, un 29,5% ha sol·licitat informació en el punt informatiu de l’esplanada Cervantes i el restant 25,5% ha acudit a l’oficina de la plaça del Consell.

Del total de visitants, el 54% era de procedència nacional i el restant 46%, internacional.

Entre els visitants nacionals, el 48% venia de la Comunitat de Madrid, seguit d’un 17% procedent de la Comunitat Valenciana, un 10% de residents locals i, en quart lloc, un 5% que venia de Castella-Lleó, seguits per els turistes del País Basc (4’4%) i de Castella-la Manxa (4,3%).

Quant als visitants internacionals, el 44% procedia de França, seguit de Regne Unit (18%), Alemanya (11%), Rússia (7%), Holanda (4%) i Bèlgica (3%).

Els visitants a les Oficines de Turisme han fet un total d’11.880 peticions d’informació, destacant la relacionada amb informació local general (29%), festes (24,4%), activitats culturals i oci (24%) i informació sobre els voltants (8,5%).

Per a esta segona quinzena de juliol, la previsió d’ocupació en els hotels es troba al voltant del 73%, segons indiquen les reserves efectuades fins a la data. No obstant això, la realitat és que moltes de les reserves hoteleres es fan a última hora, per la qual cosa s’estima que l’ocupació real ascendirà finalment a xifres superiors a les de la primera quinzena, situant-se entre un 82% i un 90%.

En càmpings la previsió és d’un 71% (superior en un 10% a la de l’any passat) i en allotjaments de lloguer turístic es preveu una ocupació del 76%, dada similar a la previsió de l’any passat.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.