LA MARINA PLAZA

Baleària Dénia
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dijous, 20 abril, 2017

El consorci de basures congela per segon any consecutiu el cànon dels ajuntaments

  • L’aplicació de la taxa de tractament i eliminació el pròxim exercici permetrà, a més de complir amb la legalitat, premiar amb bonificacions als que més reciclen

La Junta de Govern del Consorci MARE Marina Residus ha aprovat hui el seu pressupost per a l’exercici 2017, que ascendeix a 13.280.000 d’euros. D’ells, el 96,90%, 12.860.000 d’euros, es destinen al cànon per a la valorització i eliminació de residus en la planta de tractament del Campello. El pressupost inclou el manteniment, per segon any consecutiu del cànon que, actualment, paguen els 52 municipis del pla zonal en 51,60 €/tona. Pel que fa a la producció de residus previstos en 2017, s’esperen xifres molt similars a les de 2016, que es van situar en 224.384 tones de residus urbans. El consorci està integrat pels 33 municipis de la Marina Alta, més els de la Marina Baixa i El Campello, on hi ha la planta d’abocament.

En este context la presidenta de Consorci Mare, Cintia Alabès, ha recordat als consorciats que “el Consorci Mare està treballant per implantar la taxa a partir del pròxim exercici. D’esta forma el nostre organisme s’ha d’adaptar a la normativa vigent que exigeix ​​que hi hajataxes diferenciades pel servei que presten els ajuntaments, només la recollida de basures, i el servei de tractament i eliminació que presta el consorci”. I ha afegit, “amb la implantació de la taxa anem a poder començar a premiar les actituds responsables dels nostres veïns, ja que podrem aplicar descomptes en la taxa del fem a aquells que més reciclen. Per això la importància de la conscienciació sobre el reciclatge que hem de fer des de les diferents administracions implicades en la gestió dels residus”.

Morositat zero

Així mateix, en el transcurs de la Junta de Govern s’ha presentat l’informe trimestral de morositat que indica que “el número d’operacions pendents de pagament a 31 de desembre de 2016 i que han superat els 30 dies són zero i la seua quantia global és de zero euros. D’esta manera el Consorci Mare, Marina Residus està complint amb la llei 15/2010 per la qual s’estableixen “mesures de lluita contra la morositat en les operacions comercials “.

A més, la Junta de Govern ha donat compte del nou representant titular de l’Ajuntament de Benissa, i del nou representant suplent de l’Ajuntament del Campello.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.