LA MARINA PLAZA

Bodegas Xaló vinos vins 2017
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimecres, 19 abril, 2017

Xàbia anuncia la inversió d’un milió d’euros per a millores urbanes en el poble, el port i l’Arenal

  • Entre les actuacions s’inclouen les reurbanitzacions del carrer Cervantes i l’avinguda Lepant abans de finalitzar l’any, així com l’ampliació de voreres en Xàbia Park i un nou pla d’asfaltat

L’Ajuntament de Xàbia ha anunciat una sèrie d’obres públiques que s’executaran abans que acabe l’any i que suposaran una inversió total de 940.000 euros. Es tracta de quatre projectes de millora urbana repartits en els tres nuclis residencials: poble, port i Arenal, a més d’un important pla d’asfaltat.

El carrer Cervantes, una de las vies que es reurbanitzaran.

El regidor d’Escena Urbana, Paco Torres, ha avançat que una de les obres, amb un pressupost de 200.000 euros, serà la reurbanització del carrer Cervantes, un vial elevat sobre un mur que hi ha paral·lel a l’avinguda d’Alacant. L’Ajuntament renovarà les canonades, xarxes de sanejament, enllumenat i l’asfaltat.

En la zona de Duanes, es millorarà l’avinguda Lepanto amb nova pavimentació i una reordenació global de l’aparcament per a guanyar unes noves 20 places. La inversió municipal prevista en este cas és de 109.000 euros.

Finalment, en l’Arenal s’ha previst una actuació en el tram de l’avinguda del Pla que abasta la zona de Xàbia Park (la vorera est des de la rotonda del Club de Tennis a la nova rotonda) que suposarà l’ampliació de les voreres fins als dos metres d’amplitud i el canvi de l’aparcament, que passarà de ser en bateria a en cordó. Este projecte s’estima en 148.000 euros.

Pel que fa al pla d’asfaltat, s’han reservat un total de 430.000 euros i els vials que es voran beneficiats s’han de determinar segons les necessitats que té inventariades el departament d’obres.

En total, s’invertiran 940.000 euros que el consistori tenia reservats dins el pressupost de 2017 per a finançar la reurbanització del Segon Muntanyar i l’auditori. Com ha explicat l’alcalde, José Chulvi, encara que ambdues obres està previst que comencen en l’últim trimestre de l’any, no serà fins a 2018 quan l’Ajuntament haja d’efectuar cap pagament, ja que l’Administració abona després de certificar que la feina està feta. És per això que esta important quantitat de diners haguera acabat com a romanent de tresoreria, i per tant, obligatòriament s’haguera hagut de destinar a amortitzar deute amb els bancs. Davant d’això, l’executiu ha reaccionat amb antelació i via modificacions de crèdit o transferències, destinarà este gairebé milió d’euros a projectes necessaris i que estaven pendents de finançament.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.