LA MARINA PLAZA

Bodegas Xaló vinos vins 2017
Periodisme, passe el que passe
Publicat: divendres, 14 abril, 2017

El Divendres Sant es fa de dia a Pego amb la Pujada al Calvari

La Setmana Santa de Pego tenia a primera hora d’este divendres un dels seus principals i més participatius actes: la Pujada al Calvari de les confraries. La processó va començar a les 7.30 hores des de la capella de l’Ecce Homo i va arribar al calvari després de passar per la plaça de l’Ajuntament, Mayorazgo Cendra, Sant Agustí, el Pla de la Font i el Passeig de Cervantes.

Centenars de persones van prendre part activa en la pujada de nou confraries de la Setmana Santa pegolina. Encara que no tots els confrares participen en este acte, cal tindre en compte que cadascuna de les confraries té al voltant d’un centenar de membres, a excepció de la de l’Ecce-Homo, que en compta amb prop d’un miler. Números que certifiquen el pes d’esta tradició en el municipi i que fan de la Setmana Santa pegolina la més destacada de la comarca.

A la Pujada al Calvari, els membres de cadascuna de les confraries han portat les seues imatges. L’Oració de l’Hort, la Dona Verònica, Jesús Natzarè, Jesús de Medinaceli, Crist de la Columna, Crist de la Providència, Santíssim Ecce-Hemo, Mare de Déu de la Pietat, la Verge dels Dolors i la Creu de les Insígnies han contribuït al que és un dels més vistosos actes de la Setmana Santa de Pego.

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.