LA MARINA PLAZA

Baleària Dénia
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimarts, 11 abril, 2017

Joan Carles Blanquer, 23 anys dedicats a l’Arxiu de Dénia, in memoriam

  • El lloc en el qual va ajudar a tants investigadors en la recerca d’algun rastre de la història de la ciutat li ret homenatge després de la seua sobtada desaparició

Fa molt pocs dies, gairebé encara semblen hores, -el seu comiat va ser ahir dilluns- de la sobtada mort de Joan Carles Blanquer, qui durant 23 anys va ser una de les cares visibles de l’Arxiu Municipal de Dénia. L’ajuda que Blanquer, de 58 anys, sempre va prestar a investigadors, professors o periodistes que es van acostar fins a este edifici a la recerca d’algun rastre de la memòria de la ciutat va ser sempre impagable. Els seus consells en esta tasca pels fons que atresora l’Arxiu, també.

Potser per això la seua desaparició és encara més gruixuda i La Marina Plaça s’uneix al dolor dels seus familiars i amics reproduint un text que este mateix dimarts ha sigut publicat en la pàgina de Facebook de l’Arxiu.

Sempre en el rècord

Hui escrivim un text amb mal de cor, un text que fa només uns pocs dies semblaria impossible. De manera sobtada se n’ha anat l’amic, el company Joan Carles. Treballador de l’Ajuntament de Dénia i des de fa vint-i-tres anys company a l’Arxiu Municipal. Una vida dedicada al servei dels ciutadans i ciutadanes i de la pròpia administració municipal.
La grandesa de Joan Carles ha estat en fer a la perfecció les coses quotidianes, l’organització dels documents i el servei al públic diari. Sempre amb dedicació, amb amabilitat, amb respecte cap a les persones i les seues particularitats. Un tracte exquisit com era d’esperar en un home de principis, tranquil, però amb caràcter davant les injustícies que ens envolten. Quantes converses per a, entre rialles, arreglar el món! Que magnífica la vida quotidiana en la xicoteta família de l’Arxiu, tan ben avinguda. Junts hem compartit el gust pel treball ben fet, pels documents, per la història de Dénia, amb un interés real per solucionar problemes als usuaris. Quants galimaties d’urbanisme has aclarit en aquests anys!
Un home discret amb molt a dir pel seu grandíssim bagatge cultural. Lector empedreït de literatura, amb un gust excel•lent; defensor de l’ús del valencià amb autèntics coneixements filològics; usuari del Cine Club cada diumenge. Un home de cultura i també de futbol, membre de la Penya Valencianista Me’n Fot de Dénia. I sobretot un bon amic. Quantes festes pel Nadal i al juliol hem compartit els de l’Arxiu amb els companys de la Biblioteca i Cultura.
Volgut i valorat, així era Joan Carles per a tots nosaltres i així el recordarem. Amb aquestes lletres volem deixar testimoni de la nostra estima i donar el condol a la seua família.

Deixa el teu comentari

Classificat:
Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.