LA MARINA PLAZA

Mundo Marino dénia jávea excursiones nauticas
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dilluns, 20 març, 2017

Un nou mirador millora la seguretat sobre la Cova dels Arcs de Benitatxell

  • Costes i del Poble Nou de Benitatxell condicionen una espectacular talaia des de la qual s’albira el Morro Falquí, la cala del Moraig, la punta del Cap de la Nau i l’Illa del Descobridor de Xàbia

Un mirador de vistes impressionants sobre la Cova dels Arcs ja millora la seguretat en esta plataforma natural amb vistes cap al emblemàtic Morro Falquí i la cala Moraig, a més del Cap de la Nau i l’Illa del Descobridor de Xàbia. La talaia és una zona d’habitual visita pels turistes i banyistes ja que es troba en la mateixa cala Moraig, però suposava un cert risc, per això s’ha habilitat un mirador amb baranes de fusta i passamans que garanteixin la seguretat dels visitants.

“És un dels miradors naturals més visitats de la cala i darrerament s’havia detectat una forta afluència de persones que pujaven per a prendre boniques fotos no sense un cert perill d’entropessar i caure sobre les roques, és per això que agraïm a Costes la creació d’eset mirador i la millora de la seua seguretat i accessibilitat”, ha apuntat el regidor de Turisme, Manolo Segarra. Un mirador que ja fa créixer l’interès turístic de la cala i de tota la zona en oferir al visitant la possibilitat de prendre fotografies o simplement gaudir amb les espectaculars vistes.

El nou mirador en la plataforma natural sobre la Cova dels Arcs.

La Cova dels Arcs es troba al costat de la cala del Moraig i és un dels millors exemples de drenatge d’un sistema càrstic, que ha passat de condicions continentals o litorals a submarines. Esta cavitat càrstica, desenvolupada inicialment en condicions subaèries, va ser inundada durant l’últim ascens del nivell del mar (fa aproximadament 6.000 anys). L’acció erosiva de l’onatge i la dissolució de l’aigua marina sobre les roques calcàries ha donat lloc a la imatge actual d’esta singular cova. Actualment, és una icona emblemàtic del litoral valencià, ja que des del seu interior en els dies de mar en calma es pot observar l’entrada de llum per dos grans arcs i un forat superior.

La Cova dels Arcs.

D’altra banda, Costes i l’Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell s’afanyen a reparar les destrosses que el temporal de finals de gener va ocasionar en este tram litoral, que és un dels principals atractius turístics del municipi, i que estarà a punt per a Setmana Santa. Costes també va restaurar en la mateixa zona el camí que condueix a la cala del Moraig i que ha millorat la seua accessibilitat.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.