LA MARINA PLAZA

Mundo Marino dénia jávea excursiones nauticas
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dijous, 16 març, 2017

Xàbia Democràtica li retreu al PSOE que només haja concedit 20 de les 220 llicències urbanístiques sol·licitades

  • XD creu «lamentable» el funcionament de l’àrea municipal d’Urbanisme i li retreu al govern local haver deixat escapar projectes com el Central Cinema, el col·legi internacional o la residència de la tercera edat

El debat urbanístic a Xàbia està més viu que mai. L’últim a intervindre ha sigut una de les forces de l’oposició, Xàbia Democràtica, que creu que en realitat l’ajuntament, governat pel PSOE amb majoria absoluta, no està funcionant amb la diligència que seria desitjable en un moment en què este sector sembla recuperar-se.

Per fer esta asseveració, XD es basa en la Memòria Anual del Servei d’Urbanisme i Obres de 2016, que al seu parer demostra que durant este any es van sol·licitar 220 llicències d’obra major en el consistori, però només se’n van concedir vint.

Este partit titlla la dada de «lamentable i increïble». I exposa que «220 persones, famílies o empreses preparen els seus projectes tècnics, paguen les seues taxes administratives i els registren en l’Ajuntament i dels 220 només 20 aconsegueixen les oportunes llicències necessàries per a la realització de les obres segons la llei».

Xàbia Democràtica afegeix que el mateix ha passat amb altres permisos urbanístics. En el cas de les llicències d’obra menor se’n van sol·licitar 241 i se n’atorgaren 37. I pel que fa a cèdules d’habitabilitat de segona ocupació, «un tràmit aparentment senzill», únicament se’n van resoldre favorablement 144 de les 359 presentades.

XD s’observa que segons la memòria dels funcionaris de l’ajuntament, sí que han emprat moltes hores a atendre la ciutadania en esta matèria però, a la vista dels resultats, «creiem que això serà causa de les queixes i preguntes sobre com van les llicències o permisos sol·licitats». Esta força creu a més que «el Consell Municipal d’Urbanisme no funciona, ja que no es reuneixen quasi mai, comparat amb com de bé que funcionava en l’anterior legislatura».

Finalment, Xàbia Demcorática li retreu a l’executiu de José Chulvi que «s’haja carregat i deixat escapar projectes molt interessants per a la nostra població, com la residència de tercera edat, el col·legi internacional, el Central Cinema o millores en La Fontana».

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.