LA MARINA PLAZA

Viu la Paqua a Benissa 2018
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dijous, 16 març, 2017

Xàbia converteix La Grava en la seua primera «platja d’hivern» en vetar l’accés d’embarcacions tot l’any

  • La Grava: Hi haurà 8 boies permanents per afavorir la natació esportiva i la desestacionalització turística en la part de la costa més protegida dels temporals
  • Tot el litoral: L’ajuntament trau a concurs per més de 463.000 euros l’abalisament i les plataformes lúdiques de la costa fins l’any 2020. S’incorporen canals per al piragüisme i paddel surf. Es dupliquen fins a 62 els punts de fondeig en la sempre saturada Cala Sardinera amb la finalitat d’evitar que les motores ancoren en els fons marins

Platja de la Grava.

L’Ajuntament de Xàbia ha aprovat en junta de govern el projecte d’abalisament i instal·lació de plataformes lúdiques en el litoral de Xàbia per al període 2017-2020, un contracte que eixirà en breu a licitació per 463.634 euros. El departament de Medi Ambient i Platges, que coordina Doris Courcelles, ha incorporat en este projecte les demandes traslladades des de Turisme a la recerca d’un ús més sostenible dels recursos naturals i també en pro d’afavorir el gaudi del mar tot l’any, i amb això la desestacionalització de les visites.

En paraules de l’alcalde i responsable directe d’esta àrea, José Chulvi, “les nostres polítiques busquen que Xàbia siga atractiva els 365 dies i per això, a més de garantir la seua protecció i sostenibilitat, hem de posar facilitats i infraestructura per aprofitar de forma racional tot el que ofereix el mar també fora de l’estiu”.

Així, es crea la primera platja “d’hivern” en mantindre l’abalisament durant tot l’any en La Grava, la zona del litoral més recollida i que menys acusa els temporals. Serà una senyalització amb 8 boies retolades amb números correlatius i col·locades a una distància de 50 metres per afavorir la natació esportiva i al mateix temps millorar la seguretat general, ja que veta l’accés a embarcacions. La resta de litoral estarà abalisat des de l’1 de juny al 15 d’octubre.

Atenent la demanda del creixent ús esportiu de la mar, el consistori crea un canal nàutic per al Club de Piragüisme en la zona de la desembocadura del Riu Gorgos, que es mantindrà col·locat durant la major part de l’any, i un canal pàdel en l’Arenal, que estarà abalisat en la temporada que més banyistes utilitzen la platja per a separar usos i evitar incidents.

La saturación de las motores

En matèria nàutica, es dupliquen fins a 62 els punts de fondeig per a embarcacions en la zona més saturada del litoral -entre la Cala Blanca i la Cala Sardinera- i en Ambolo (es passa de 6 a 8 boies) per tal d’evitar que les motores llancen les àncores als fons marins. S’habiliten a més també dues noves zones amb punts d’atracada: l’ancoratge d’En Caló (al costat de la Cova del Llop Marí) amb 10 ancoratges i l’ancoratge exterior de la Cala Granadella, amb 5 punts.

Des de l’estiu passat, Xàbia prohibeix durant l’estiu l’entrada a les coves amb vehicles de motor, de manera que el sistema d’abalisament a partir d’ara inclou les boies d’abalisament i de fondeig de la Cova del Llop Marí i la Cova dels Òrguens.

Com facilitats per a la pràctica de busseig, l’Ajuntament de Xàbia reforça el número de punts d’amarratge per a les embarcacions de submarinistes (hi haurà 42) i incorpora 6 amarratges en la Reserva Natural del Fons Marins del Parc Natural del Montgó, en les zones de la Cova del Xiulador i del Escull de Sant Antoni, que estaran instal·lades de l’1 de maig al 30 de novembre.

Altres serveis en les platges que quedaran delimitats per esta senyalització aquàtica seran els canals nàutics per a embarcacions de salvament i vigilància en Portitxol i Granadella, així com les plataformes lúdiques que hi haurà en la Grava, L’Arenal i Granadella.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.