LA MARINA PLAZA

Viu la Paqua a Benissa 2018
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimecres, 15 març, 2017

Xàbia compra a l’Estat les finques de les antigues casernes de Carrabiners de la Granadella i la Plana

  • L’Ajuntament adquireix els terrenys per 25.500 euros i els destinarà a usos i dotacions públiques en zones d’enorme valor paisatgístic i estratègic

L’Ajuntament de Xàbia ha formalitzat hui la compra de dues finques rústiques en les zones de la Grandella i la Plana que eren propietat de l’Estat. L’alcalde, José Chulvi, i el delegat d’Economia i Hisenda a Alacant, Antonio Rodríguez Laso, han signat el document d’adquisició d’estos terrenys que antigament van albergar dues casernes dels Carrabiners (després de la Guerra Civil, la Guàrdia Civil va absorbir este cos i tots els seus béns van passar a ser propietat de l’Estat).

Les ruïnes de l’antiga caserna de la Plana.

L’operació li ha suposat al consistori un desemborsament de 25.486 euros (13.805 per la finca del Granadella que té uns 985 metres quadrats i 11.681 per la de la Plana, que abasta uns 1.200 metres quadrats). Les negociacions van començar a principis del 2016, quan des d’Economia i Hisenda es va comunicar al departament municipal de Patrimoni, dirigit per Pilar Zamora, que s’estava tramitant l’expedient d’alienació (venda) d’estes parcel·les.

Des del primer moment, l’Ajuntament de Xàbia va mostrar el seu interès en adquirir-les per a poder destinar-les a usos i dotacions públiques. I és que en ambdós casos les finques estan en punts valuosos per al municipi, ja que un d’ells està en ple parc natural del Montgó i l’altra al costat de la platja de la Granadella, de manera que l’Administració té molt interès en que segueixin sent de titularitat pública.

L’alcalde i el delegat Rodríguez Laso, en la firma del document.

Tots dos espais ara de titularitat municipal són veritables talaies sobre el mar. No debaes, van ser seu del cos de carrabiners, que durant el segle XIX i principis del XX s’encarregava del control de fronteres terrestres i especialment de punts com barrancs o cales amagades per evitar el contraban.

Hui en dia, la caserna de la Plana (que va ser ampliada per la Guàrdia Civil) està en ruïnes. De la de la Gradadella no queda res.

Mostrant 1 Comentario
Dóna'ns la teva opinió
  1. XÀBIA: 25 MIL EUROS PER A LES CASERNES I 60 MIL PER AL FESTIVAL MONTGOROCK PERÒ 0 EUROS PER A l’ARENAL. Sorprèn que si existisca una quantitat pressupostada en 2016 (de quasi 30 mil euros amb despeses) per a la compra de les casernes, de les quals no discutim aquesta inversió per a conservar l’entorn en el qual se situen, o de 60 mil de “subvenció” a fons perdut per al Festival MontgoRock (que en l’edició anterior va ser deficitari) i que no es dispose ni d’una quantitat mínima para dignificar el Barri de l’Arenal, part de Xàbia, amb la creació d’un centre social i cultural que es postposa any rere any, i que es condiciona a la concessió financera dels fons EDUSI quan un estudi de la Universitat de fa diversos anys aixi ho indicava o quan l’àrea de jocs per a xiquets està abandonada i sense equipament, i que el consistori no done una data ni a curt ni a mig termini. Quina llàstima i quant desinterès dels actuals gestors de l’Aj. de Xàbia d’una banda important del municipi. Gràcies per aquest espai de comentari.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.