LA MARINA PLAZA

Viu la Paqua a Benissa 2018
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimecres, 15 març, 2017

La Passió torna a Ondara 6 anys després

  • L’ajuntament de Compromís i PSPV recupera esta representació teatral sobre la mort de Jesucrist, que tindrà lloc el 8 d’abril en diversos carrers i places íntegrament en valencià
  • L’objectiu és formar un «col·lectiu plural» per reimpulsar una tradició que s’havia perdut des del 2010

Ondara tornarà a acollir la representació de La Passió, 6 anys després de la seua última celebració, el 2010. En esta ocasió, La Passió es representarà el dissabte 8 d’abril (el dia anterior al Diumenge de Rams) a les 22:30 hores en diverses localitzacions del casc urbà. Es tracta d’un acte soci cultural de gran tradició i arrelament en la població, la celebració del qual havia sigut reclamat per les confraries, participants i la resta d’implicats en la seua organització, i que es reprèn enguany amb la col·laboració i suport de l’ajuntament.

Així, l’alcalde, Zeus Serrano (Compromís), va subscriure un conveni de col·laboració amb la Parròquia de Santa Anna, la Junta Central de Confraries, i el col·lectiu de Júniors MD, perquè este any es reprenguera de nou esta emblemàtica representació teatral a l’aire lliure en la qual s’escenifica la Passió i Mort de Jesucrist pels carrers i places del nucli urbà d’Ondara, amb la participació i col·laboració de desenes de persones, que van recreant les diferents escenes amb molt de detall.

Es representaran un total de cinc escenes, prenent com emplaçaments el Prat (on té lloc la primera escena), la Placeta de les Escoles, la Plaça Major, i la Plaça de Bous. Entre els participants es troben integrants de les diferents Confraries d’Ondara, així com a persones voluntàries del poble. La celebració de la Passió també comptarà amb la col·laboració del grup de ball de l’Escola de Gimnàstica d’Ondara. Es farà íntegrament en valencià.

En la signatura del conveni també hi van ser presents el rector d’Ondara, Antonio Cavero; el president de la Junta Central de Confraries, Paco Fornés; el representant dels Júniors M.D, Pedro Gil, i de l’organització, Rubén Almiñana. L’objectiu és treballar conjuntament en la formació d’un col·lectiu plural per impulsar i mantindre La Passió a Ondara, i no perdre esta tradició, que es considera un reclam cultural i turístic en el municipi i la comarca. L’organització de l’esdeveniment comptarà amb la col·laboració de la Regidoria de Festes i Tradicions, dirigida per M.ª Carmen Velazquez.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.