LA MARINA PLAZA

Viu la Paqua a Benissa 2018
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimecres, 15 març, 2017

El TSJ anul·la la gestió de la Marjal de Pego per la seua falta de protecció mediambiental

  • Una sentència retreu que l’anterior Consell del PP no dotara al parc natural d’eines ni de fons econòmics per a la preservació de tot el seu entorn

El riu Bullent al seu pas per la Marjal de Pego.

La política mediambiental durant l’època del PP al capdavant del Consell ha rebut un nou colp. El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat ha anul·lat el decret 192/2014 de l’anterior executiu autonòmic pel qual es van aprovar les normes de gestió de deu espais naturals de la Xarxa Natura 2000, entre els quals s’hi troba el de la Marjal Pego-Oliva

La sentència, segons Ecologistes en Acció, que va interposar el recurs, constata el mínim interès de la Conselleria, dirigida llavors per l’actual líder del PP valencià, Isabel Bonig, en la protecció d’espais. L’acte judicial explica que «no hi ha estudi econòmic, perquè no hi ha cap despesa que fer, el que demostra el perfil absolutament baix de l’interès de l’administració en este decret» i la falta d’eines per a poder fer front a possibles agressions a l’ecosistema del paratge.

La nul·litat del decret es produeix per dos motius fonamentals. D’una banda, perquè es va aprovar sense l’obligatòria avaluació ambiental i, d’altra, perquè la normativa és «manifestament insuficient» per a la protecció d’estos espais.

Segons l’organització ecologista, el major incompliment era la situació en què van quedar les superfícies de la Xarxa Natura 2000 que coincideixen amb la perifèria dels parcs naturals. La insuficiència de mesures protectores, segons Ecologistes en Acció, «és capital, ja que afecten a 43.350 hectàrees de tota la Comunitat, entre les que s’hi troben les incloses les de la Marjal de Pego-Oliva, que està integrat per 1.250 hectàrees i tenen una alta qualitat, tant pel que fa a flora i fauna com a la seua activitat econòmica, basada en l’agricultura autòctona.

Ara els ecologistes esperen que el Govern prenga nota i treballe «per regular i protegir estos espais amb unes autèntiques normes de gestió» que solucionen el llimb mediambiental en el que queden després de la sentència, tant la Marjal de Pego-Oliva com la resta d’espais afectats.

 

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.