LA MARINA PLAZA

Mundo Marino dénia jávea excursiones nauticas
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimarts, 14 març, 2017

Rebaixes de sòl urbanitzable a Benitatxell

  • L’Ajuntament del Poble Nou insisteix a vendre 39 parcel·les municipals en la macrourbanització La Cimera del Sol argumentant que li són “improductives” i que només li generen despeses
  • La subhasta rebaixa en un 15% el preu d’eixida després de quedar deserta en el primer intent de fa gairebé un any

El Poble Nou de Benitatxell està de rebaixes. L’ajuntament ofereix ara a preu especial 39 parcel·les de sòl urbanitzable en la macrourbanització de la Cimera del Sol. Són les mateixes 39 que ja va subhastar fa gairebé un any, en l’abril de 2016, i per les quals no va licitar absolutament ningú. Així que ara redueix encara més el preu d’eixida en un 15%, en una nova temptativa per desfer-se’n.

I és que això precisament, desfer-se’n, és el que pretén el consistori. Sosté que li són “improductives” i que no li generen més que despeses. El ple municipal va acordar el passat dijous tornar-les a traure a subhasta per 552.496, quan un any abans ho havia fet per 659.995. Xarxa, PP i Pideb van votar a favor d’emprendre este nou intent per adjudicar-les, mentre que Compromís va preferir abstindre’s.

Vista aèria de la urbanización La Cimera del Sol. En roig, el punt on s’ubiquen las 39 parcel·les. L’extensión conjunta de las parcel·les es de 14.057 metres quadrats.

Fa un any, en el seu primer intent per desprendre’s de les parcel·les, l’ajuntament va haver de pensar que havia passat la crisi i podia trobar compradors en el mercat immobiliari. Sembla, però, constatar que la negociació feta el seu dia amb la promotora de la urbanització no va ser precisament favorable al consistori. Per les parcel·les no s’han interessat ningú. Dit d’una altra manera: per què va acceptar el consistori estes parcel·les si no li servien per a res? Si eren improductives?

El sòl en qüestió forma part del patrimoni municipal del sòl, com tot el que obtenen les administracions locals de la gestió urbanística. Això impedeix alienar-lo si no és per a dedicar-lo a fins socials o promoció de vivenda pública. L’ajuntament indica que al sector on s’ubiquen “no es poden desenvolupar equipaments ni dotacions públiques”, pel que insisteix en la subhasta pública. I que a més li suposen al consistori una despesa anual d’11.000 euros en concepte de comunitat.

En canvi, si aconsegueix finalment adjudicar-les, aconseguirà un ingrés -en principi de 552.496 euros- que assegura que serà destinat “a despesa social”. I, segons l’alcalde, Josep Femenia, “l’ajuntament es beneficiarà de que estes 39 parcel·les paguen IBI, atès que ara, en ser municipals, no tributen”. Al mateix temps que contribuirà a fer un poc més macro la ja macrourbanització de la Cimera del Sol.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.