LA MARINA PLAZA

Mundo Marino dénia jávea excursiones nauticas
Periodisme, passe el que passe
Publicat: divendres, 10 març, 2017

Sobre l’estudi dels valors cadastrals a Pedreguer

CUP PEDREGUER

El dimecres passat, 01/03/2017, va tenir lloc la Comissió sobre els Valors Cadastrals on se’ns va presentar el resultat de l’estudi sobre la situació dels valors a Pedreguer, quedant demostrat que estos estan sobrevalorats al casc urbà i infravalorats a algunes urbanitzacions i al polígon industrial.

Els actuals valors cadastrals responen a la valoració que es va realitzar al 2007. I des del seu inici, els grups polítics i ciutadans han mostrat el seu rebuig sol·licitant l’anul·lació de la mateixa i la realització d’una nova.

A l’agost del 2012, es va aprovar una moció per unanimitat per a demanar una nova ponència de valors. Però pel que va informar el govern municipal, al fer la petició a cadastre d’una nova ponència de valors, este va respondre que estaven preparant un coeficient corrector per adaptar les valoracions d’anys enrere a l’actualitat. Ací es produeix un dels errors, ja que eixe coeficient adaptava les valoracions de 2007 de qualsevol poble a valors de 2013, suposant que les valoracions de 2007 estigueren ben fetes. I eixe no era el cas de Pedreguer.

Així, al plenari de gener del 2013, s’aprova (per unanimitat també) la sol·licitud a cadastre de l’aplicació dels coeficients per a l’actualització dels valors, on finalment s’aplica la rebaixa del 27%.

Des d’aleshores, des de l’Ajuntament sempre s’ha dit que el problema estava en els patis o solars no edificats, a causa de la infraedificabilitat.

Al gener del 2015 es va tornar a aprovar una moció per demanar una revisió dels valors cadastrals impulsada per 2100 signatures de ciutadanes de Pedreguer. Però se’ns informa de que des de Cadastre es va tornar a proposar aplicar un nou coeficient corrector dels valors i no fer la revisió. Des de la CUP ja vam proposar la realització d’un estudi per a saber l’efecte que tindria una nova ponència de valors i poder escollir la millor opció per al poble.

La CUP va proposar una partida als pressupostos de 2016 per a la realització de l’estudi sobre els valors cadastrals, i a l’abril del 2016, vam aprovar una moció, conjuntament amb Compromís i PSOE, per a la creació d’una Comissió sobre els Valors Cadastrals i que qualsevol ciutadana de Pedreguer poguera fer un seguiment de l’estudi i així evitar que algú poguera posar-lo en dubte.

Finalment, i després de 3 Comissions de Valors Cadastrals, tenim el resultat de l’estudi on confirma que al casc urbà hi ha una sobrevaloració del 27,34%. I infravaloracions: al polígon industrial un 24,02%, a la urbanització La Sella un 17,95%, a la de Monte Pedreguer un 7,88% i a La Solana I i II un 5,69%.

A banda de la valoració dels immobles, l’estudi ha posat de manifest que el valor de repercussió que es va utilitzar a la ponència del 2007 no estava ajustat a la realitat, tal i com es denunciava per part d’alguns veïns i que des de l’Ajuntament de Pedreguer no es reconeixia.

Des de la CUP, creguem que este estudi calia haver-lo fet des de que existia el dubte sobre les valoracions. L’actitud dels dos últims governs municipals, negant els últims anys que els valors cadastrals estigueren sobrevalorats en compte d’estudiar-ho des del primer moment, per veure si era cert, ha perjudicat a molts veïns i veïnes de Pedreguer.

Deixa el teu comentari

Classificat: , ,
Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.