LA MARINA PLAZA

Viu la Paqua a Benissa 2018
Periodisme, passe el que passe
Publicat: divendres, 10 març, 2017

Benitatxell prohibeix llançar-se al mar des dels penya-segats

  • Els salts a l’aigua des de les roques de les escarpades costes del municipi s’havia convertit en un arriscat divertiment amb evidents riscos
  • La nova ordenança del litoral també prohibeix portar a les platges ampolles de vidre i preveu multes d’entre 750 i 3.000 euros

Els banyistes no podran portar ampolles de vidre i estan obligats a emportar-se els seus residus de les cales de difícil accés de Llebeig i Els Testos. L’ordenança també prohibeix llançar-se al mar des de la zona dels penya-segats i roques.

El ple del Poble Nou de Benitatxell va aprovar ahir de nit per unanimitat una nova ordenança de platges que millorarà la gestió del litoral. Després dels últims estius, en els quals les cales s’han posat de moda i han rebut a milers de banyistes, el govern local va considerar que era necessari definir al detall els usos que estan permesos i els que no, així com establir mesures per tal d’evitar la massificació. D’ací que s’haja redactat una nova ordenança que també ajuda a vetllar per la seguretat dels turistes.

La cala del Moraig.

L’ordenança prohibeix llançar-se al mar des de la zona dels penya-segats i qualsevol altre lloc que supose un risc per a la seguretat de les persones. Els banyistes tampoc podran portar ampolles de vidre ni llançar basures, puntes de cigarret, llaunes i altres elements no biodegradables a la platja. No està permès encendre foc ni bombones de gas, ni deixar abandonats mobles, carrets, palets, caixes i embalatges. Estarà també sancionat banyar-se en el mar amb sabó, gel, xampú o qualsevol altre producte detergent.

Tampoc es permetrà la presència d’animals en la cala del Moraig, a excepció dels gossos pigalls o d’assistència i de salvament.

A pescar, només de nit

La pesca també estarà prohibida des de la vora de la platja durant la temporada de bany per evitar danys que els aparells utilitzats puguen causar als banyistes. Només estarà permès de  nit, de 21.00 hora a 9.00 del matí. Estes són algunes de les infraccions que seran sancionades per l’alcaldia i tindran una multa de 750 euros per a les lleus fins als 3.000 euros en el cas d’infraccions molt greus.

El ple també va desestimar un recurs de reposició presentat per Compromís contra l’aprovació del compte general del 2015. Este grup va considerar que faltava documentació. L’alcalde va dir que tota la documentació està custodiada en la secretaria.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.