LA MARINA PLAZA

Mundo Marino dénia jávea excursiones nauticas
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dijous, 9 març, 2017

Orba aspira a ser el gran mercat de l’interior de la comarca

  • El trasllat del mercat dels dimecres al centre del municipi és una de les accions planificades per l’Ajuntament per a recuperar teixit comercial

Esta setmana es compleix un mes des que l’Ajuntament d’Orba va canviar la ubicació del mercat tradicional del dimecres. El mercat, situat davant l’edifici consistorial ha estat traslladat al Carrer Major, centre neuràlgic del municipi, on entre d’altres es troben les entitats bancaries, la farmàcia, i la major part dels bars i comerços del poble.

Carrer Major

Segons ha explicat Guillem Marhuenda, un dels responsables de l’àrea de comerç, “el canvi respon a una estratègia global de foment del comerç local. En els últims anys hem vist un estancament, per no dir davallada, tant del mercat tradicional del dimecres com de la resta de comerços. Amb el canvi d’ubicació pretenem aglutinar tot el teixit comercial i de serveis en el centre del poble, convençuts de que si ens agrupem podem oferir un servei més complet i, a la fi, millorar la situació del comerç local i, per tant, del municipi”.

Des de que s’ha modificat la ubicació el mercat ha incrementat substancialment la seua oferta, trencant així la dinàmica dels últims anys. 4 noves parades fixes en 5 setmanes de mercat donen altre caire al mateix. Segons ha exposat Ignasi Cervera, Alcalde del municipi, “tot i que la mesura era arriscada i nosaltres tenim els nostres dubtes pel que fa a l’acceptació popular, el ben cert és que era una mesura que estàvem obligats a fer en pro d’Orba i el seu comerç”. Així mateix, ha continuat afirmant que “Hui és un luxe veure el canvi que ha experimentat tant el carrer com el propi mercat, així com totes les sinergies que es creen amb la resta de comerços.”

Aquesta acció comercial, però, forma part d’una estratègia global del municipi. Segons paraules del propi Ignasi “Orba compta amb tots els serveis necessaris com per actuar com a nucli de centralitat dels pobles de la part interior de la comarca. En el darrers anys hem perdut eixa importància, però és cert que continuem mantenint serveis, i ara incrementant l’oferta comercial. Una persona de qualsevol dels pobles que envolten Orba sap que en qualsevol moment, i especialment els dimecres de mercat, pot vindre a Orba a fer la seua compra setmanal i trobarà tot el que necessita. A més tindrà el goig de fer-ho en un espai obert, a l’aire lliure, i on podrà trobar tota una oferta d’altres serveis complementaris sense haver de desplaçar-se a pobles més llunyans.” És per això que ha aprofitat per convidar al veïnat dels pobles del voltant a visitar Orba i fer la seua compra setmanal en ell. “No se’n penediran. És més, estic segur que tornaran”, ha sentenciat.

Classificat: , ,
Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.