LA MARINA PLAZA

Mundo Marino dénia jávea excursiones nauticas
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dijous, 9 març, 2017

El Verger es compromet amb la igualtat

  • L’ajuntament posa en marxa un Pla d’Igualtat d’Oportunitats desenvolupat pel Centre Associat de la UNED de Dénia perquè l’administració local predique amb l’exemple a l’hora de combatre la discriminació de gènere

Comprometre’s amb la igualtat és una cosa que tota administració, i tota societat, ha de fer. Sobre el paper, a nivell legislatiu, no hi ha la discriminació de gènere. En la pràctica, la realitat segueix sent molt diferent. I a l’hora de comprometre’s, les administracions tenen dues opcions: fer-ho de boca és una, i obligar-se a practicar la igualtat és una altra. Este segon camí és el que ara emprèn l’Ajuntament del Verger, que este dijous va presentar el seu Pla d’Igualtat d’Oportunitats (PIO).

Ximo Coll, Raquel Martí i Marisol Blanco, durant la presentació del pla.

El document l’ha encarregat a més a una institució de provada solvència en la matèria, com és el Centre Associat de la UNED a Dénia, que, cal no oblidar-ho, disposa del seu propi Observatori d’Igualtat. El resultat del treball es va donar a conèixer en la sala de plens de l’ajuntament per l’alcalde, Ximo Coll; la directora de la UNED deniera, Raquel Martí, i la regidora d’Igualtat i Dona, Marisol Blanco.

La posada en marxa del PIO és, ha dit, “un gran moment”. “A vore si de veritat acabem amb la bretxa de la desigualtat”, va afegir l’alcalde. Després va ser la directora de la UNED qui es va encarregar de completar els detalls d’un pla que va arrancar amb una conscienciosa fase de diagnòstic.

Esta primera etapa va incloure, com a base per a l’estudi, dos dies d’entrevistes personals de mitja hora amb els membres de la corporació municipal i els treballadors del consistori. En la mateixa corporació hi ha terreny per recórrer: dels seus 11 membres, 7 són homes i 4 dones.

Pel que fa a la plantilla, però, hi ha equilibri de portes endins del consistori. No així, va destacar l’alcalde, “fora”. Entre els treballadors de les brigades el domini masculí és aclaparador.

Raquel Martí, per la seua banda, ha recalcat “l’esforç de l’Ajuntament de Verger per aconseguir una societat justa i igualitària” amb iniciatives com esta, incorporant “la transversalitat de gènere en cadascuna de les seues àrees”.

El PIO ja està en marxa, ja que el va aprovar el consistori en ple, amb el suport unànime de tots els partits. Ara és el moment de la seua implantació, de dur a terme tots els objectius i accions definits en el treball realitzat per la UNED. En este sentit, la directora del centre associat de la institució acadèmica ha destacat que no serà una tasca complexa, atès que el document estableix “objectius mesurables i quantificables” i està orientat pensant en la seua practicitat.

Entre les accions a desenvolupar, Martí va destacar les de coeducació encaminades a combatre la violència de gènere i la promoció de la igualtat.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.