LA MARINA PLAZA

Viu la Paqua a Benissa 2018
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimecres, 8 març, 2017

La MACMA participa a la I Jornada de Turisme d‘interior del Baix Segura

  • El gerent de la Mancomunitat Cultural realitzà una ponència sobre els vint anys de l’entitat i la seua aposta per la vertebració de la comarca a través de la cultura

Resumir el gruix de projectes i intervencions que la MaCMA ha dut a terme en els darrers vint anys i exposar l’experiència de vertebrar la comarca a través de la cultura i el patrimoni. Sota aquestes directrius el gerent de la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta, Jovi Lozano-Seser, realitzà ahir una ponència a la I Jornada de Turisme d’Interior del Baix Segura. Un encontre encapçalat pel lema Territori, turisme i comarca: Una oportunitat de col·laboració que tingué lloc al Museu de Setmana Santa de Callosa de Segura i que comptà amb l’assistència de la Directora General de Turisme de la Generalitat Valenciana, Raquel Huete, entre d’altres tècnics i càrrecs de la comarca del sud alacantí.

Fran Macià, alcalde del municipi, fou l’encarregat d’obrir la jornada amb una al·lusió al poder fonamental de la comarcalització per tal de canalitzar els recursos del territori. Ja en la seua intervenció, el representant de la MaCMA abordà el recorregut de l’entitat, tot i destacant-ne l’ampliació de competències entre 2014 i 2016, anys en què la MaCMA passà a ser també un organisme dedicat al Turisme i a la Joventut. “Si parlem de gastronomia, d’etnografia, d’entorn natural, de la identitat de la Marina Alta en un sentit global, ens adonem que la nostra àrea d’acció es fonamenta en la transversalitat, és a dir, que cultura, turisme i desenvolupament integral van agafats de la mà: aquesta és la història de la MaCMA”.

Lozano-Seser assenyalà que la consciència col·lectiva de comarca és més bé un fet emocional, intangible, que alhora pot mesurar-se administrativament amb l’exemple de l’existència de la Mancomunitat Cultural. “En el cas de la Marina Alta s’ha de valorar l’activisme incansable de tantes persones i entitats que han treballat i treballen per la cultura, per la cohesió comarcal i per prestigiar un territori estimat: sense tots aquests actius, la MaCMA no hauria estat possible; en aquest sentit, els ajuntaments de la Marina Alta, l’esperit vertebral de la Mancomunitat, han contribuït a forjar i consolidar una identitat comuna i unificada”.

Aquesta ponència de la MACMA s’emmarca dins del gruix d’activitats del vinté aniversari de l’entitat: un programa d’actes formatius i divulgatius que es presentarà en roda de premsa el proper dimecres 22 de març.

Classificat: ,
Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.