LA MARINA PLAZA

Viu la Paqua a Benissa 2018
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimarts, 7 març, 2017

Enèsim conflicte laboral a la vista en l’Ajuntament de Calp

  • Compromís qüestiona ara una oposició recentment convocada per crear dos places fixes de periodista en la qual no es valora ni l’experiència prèvia en un lloc similar ni la formació acadèmica

El regidor d’Hisenda i Recursos Humans, Manuel Cabrera (PP).

No hi ha descans en l’Ajuntament de Calp. Primer va ser el conflicte entre el govern municipal (PP i independents) i els sindicats de la Policia Local; després, la readmissió dels 13 treballadors que segons una recent sentència van ser acomiadats de manera il·legal el 2012 i el destí dels quals és incert, ja que l’executiu local estudia tornar-los a acomiadar i mentrestant els ha donat una setmana de vacances retribuïda; i ara la convocatòria d’unes oposicions per a cobrir en propietat dues places de Tècnic Superior de Comunicació. Això és, de periodista.

Esta oposició ha desencadenat nous dubtes. Amb una assignació pressupostària d’entre 25.000 i 30.000 euros, es fa quan la Relació de Llocs de Treball (RLlT) segueix sense haver aterrat en l’ajuntament de Calp. I pretén crear dues places fixes de funcionari en un moment en què les arques municipals segueixen vivint moments d’angoixa agreujats pel descens de població oficial i la consegüent pèrdua del finançament de l’Estat.

Fins al moment, estos llocs estaven coberts per dos funcionaris interins. No obstant això, en la fase de concurs de la convocatòria crida l’atenció que no es valore l’experiència periodística en un lloc similar en l’administració ni tampoc altres qualitats acadèmiques, com ara la possessió del doctorat en Periodisme o altres equivalents.

Compromís va criticar estos aspectes de l’oposició, les bases de la qual es remunten a 2012 i han sigut rescatades ara. «No és de rebut que no es valore ni l’experiència ni la formació qualificada en esta professió», va assenyalar el portaveu valencianista, Ximo Perles.

I, llavors, què és el que es valora en el concurs? Doncs únicament el coneixement d’idiomes. Un màxim de 3 punts en el que es refereix al valencià i 2 pel que fa a l’anglès. Referent a això, Compromís ha mostrat la seua estranyesa pel plantejament del concurs pel que fa al valencià, quanm segons la llei que ha perfilat el Consell, en molt poc de temps el requisit lingüístic serà imprescindible per a qualsevol persona que aspire a exercir de funcionari en l’administració.

«Es deixa la porta oberta -va afegir Perles- al que una persona sense coneixement d’este idioma ocupe precisament una plaça de periodista».

D’altra banda, la controvèrsia també ve pel fet que malgrat la seua apurada situació, Calp vaja a comptar ara amb tres llocs fixos de periodista, una xifra superior a la d’altres consistoris de municipis amb més població.

Per fi, sorgeixen greuges comparatius. L’executiu del PP i els seus aliats es disposen a crear dues places fixes de periodista mentre que un dels arguments que va donar el regidor de Recursos Humans, el popular Manuel Cabrera, per a tornar a acomiadar els treballadors readmesos com a conseqüència de la sentència del Tribunal Suprem era que les seues places estaven en canvi amortitzades.

Davant esta tessitura, ja en els últims plens els partits de l’oposició han assenyalat que en realitat la política laboral de l’ajuntament des que en 2012 s’aprovaren aquells acomiadaments fins ara obeeix en realitat a motivacions polítiques a l’hora de seleccionar quin personal pot treballar en el consistori calpí.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.