Hidraqua
Amb l’esport, passe el que passe
Publicat: divendres, 3 març, 2017

Pepe Ivars completa el repte del Bàltic: 120 quilòmetres sobre un mar gelat

  • Sis dies de caminada a temperatures que anaven des dels 23 graus baix zero fins als -40ºC. Ho va fer al costat de dos companys: Paco Crestas i Albert Bosch

L’alpinista deniera Pepe Ivars ha aconseguit completar un nou desafiament extrem. Esta volta no ha sigut pujar a una muntanya, cosa al que ja té acostumats a tots. Ha sigut un poc diferent, però igual d’extrem: travessar un mar gelat a temperatures baix zero.

Al costat dels seus dos companys, Paco Crestas i Albert Bosch, ha aconseguit concloure la travessia del Mar Bàltic, que unia les localitats finlandeses d’Oulu i Kemi. El curiós és que esta caminada ha sigut feta sobre un mar congelat i a temperatures que anaven des dels -23º centígrads fins als -40ºC.

Per aconseguir-ho, Ivars i els seus dos companys, han hagut de passar sis dies caminant, arrossegant un trineu pesat (d’uns 35 quilos) i dormint en tendes de campanya sobre el gel. Es van endinsar uns quants quilòmetres mar endins amb l’objectiu d’acurtar la distància i este divendres van aconseguir finalitzar-la, en arribar a Kemi.

Ivars ha portat fins a Finlàndia el nom de l’Ajuntament de Benissa, que enguany està organitzant diferents esdeveniments per a celebrar El Dia Internacional de les Muntanyes. Este moviment és internacional, i el denier hi participa portant el nom de la comarca per tot el món.

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.