LA MARINA PLAZA

Mundo Marino dénia jávea excursiones nauticas
Periodisme, passe el que passe
Publicat: divendres, 3 març, 2017

HLA consolida el seu compromís amb la qualitat amb la certificació ISO 9001: 2015 per a tots els seus centres i processos

NOTÍCIA COMERCIAL

  • AENOR certifica que el Grup HLA compleix amb els estàndards de gestió de qualitat més avançats en tots els seus hospitals i processos. El seu referent a Dénia és l’Hospital HLA San Carlos.
  • La certificació avala el compromís d’HLA amb la recerca permanent de l’excel·lència.
  • L’aposta del Grup HLA per implantar un sistema de gestió de qualitat moderna i avançada s’ha traduït en estalvi de costos, generació de sinergies, un millor control de riscos i una millora de la seua imatge, amb un 95% dels seus pacients satisfets o molt satisfets .

El Grup Hospitalari HLA ha obtingut el certificat de qualitat segons la nova versió de la norma ISO 9001:2015 lliurat per AENOR. D’esta manera, HLA consolida la seua aposta per la qualitat i l’excel·lència en tots els seus centres i processos.

El certificat de gestió de qualitat suposa que tots els hospitals del Grup HLA han rebut el certificat treballen d’acord amb els mateixos procediments, amb l’objectiu d’incrementar la qualitat de l’assistència prestada i garantir que els processos es realitzen d’acord amb les mateixes especificacions i així augmentar l’eficiència, la seguretat i la satisfacció de les parts interessades dels centres (pacients, acompanyants, metges col·laboradors, entitats d’assegurança, organismes públics, etc.). L’Hospital HLA San Carlos és el centre del Grup HLA a Dénia.

El president del Grup HLA, Dr. Francisco Ivorra, ha rebut el certificat que li ha lliurat el director general d’AENOR, Avelino Brito.

Després d’obtindre la certificació, el Dr. Ivorra ha destacat que: “Este certificat AENOR de Gestió de Qualitat posa en valor la feina dels professionals del Grup Hospitalari HLA i la nostra aposta per la millora contínua i per oferir la màxima qualitat assistencial. És un orgull que el nostre grup hospitalari haja aconseguit en a penes un any de vida esta certificació per a tots els seus processos i tots els seus centres, d’acord amb la normativa internacional més exigent. En este objectiu cadascun dels nostres hospitals estava treballant amb èxit en les seues pròpies certificacions. La constitució del nostre Grup hospitalari HLA ens permet demostrar la bona feina que veníem fent i consolidar la nostra cultura, centrada en la recerca permanent de l’excel·lència en tot allò que fem”.

Per Avelino Brito: “Més d’un milió d’organitzacions en la pràctica totalitat de països del món estan certificats d’acord amb la Norma ISO 9001; es tracta de la millor demostració de que és una eina que aporta un valor únic; els Sistemes de Gestió i la certificació són sòlids aliats de les organitzacions, perquè donen suport a la millora de la seua competitivitat”.

Política de qualitat i desenvolupament tecnològic

La certificació ISO 9001:2015 garanteix el mateix nivell de qualitat en els 15 hospitals del Grup HLA, a través d’una Política de Qualitat i Comitè de Qualitat únic per a tot el grup, en el qual s’integren representants dels serveis centrals juntament amb responsables d’alguns dels seus hospitals, amb la representació de l’alta direcció de la companyia. Esta implicació de la direcció ha sigut destacada pels auditors i mostra el compromís corporatiu del Grup amb la qualitat.

L’aposta per la qualitat en HLA s’ha donat suport a la implantació en tots els seus centres de Green Cube, el programari de gestió integral desenvolupat pel Grup ASISA que permet monitoritzar diàriament el rendiment dels processos que realitza HLA mitjançant el seguiment en temps real de gairebé 60 indicadors, tant assistencials com econòmics.

Al costat d’esta eina, HLA ha sigut el primer grup hospitalari espanyol que ha elaborat un mapa de riscos. Gràcies a això s’han identificat i avaluat quasi 150 potencials situacions adverses que han generat els corresponents plans d’acció per a minimitzar-ne els efectes. Esta sistemàtica d’identificació, avaluació i reavaluació anual dels riscos permet una millor gestió.

Per obtindre la certificació, s’han realitzat 25 auditories de qualitat (1.134 hores) en sis mesos. Després d’elles, els auditors han destacat la importància de les inversions realitzades en els últims anys en diferents centres per renovar algunes instal·lacions i incorporar noves solucions tecnològiques que permeten millores substancials en els processos realitzats. Així, el control mitjançant les empremtes dactilars per a gent major amb què compta HLA en els seus hospitals agilitza el servei en l’administració d’urgències; l’obertura d’aixetes automàtica en la zona de rentat quirúrgic millora la capacitat per al control i prevenció sanitària; o la introducció de les característiques del producte sanitari utilitzat en les intervencions quirúrgiques millora el control de les alertes sanitàries d’estps productes.

Igualment, les auditories assenyalen com a punts forts la qualitat tant dels controls de bioseguretat, com dels plans de formació. HLA compta amb un campus virtual i inclou en el seu monitoratge diferents indicadors del procés de formació.

L’aposta del Grup HLA per implantar un sistema de gestió de qualitat modern i avançat s’ha traduït en estalvi de costos, generació de sinergies en l’interior del grup, un millor control de riscos i una millora de la seua imatge tant a nivell intern com extern : HLA obté un 90% de satisfacció mitjana i el 95% dels seus pacients estan satisfets o molt satisfets.

Sobre Grup Hospitalari HLA

El Grup Hospitalari HLA està compost per 15 hospitals integrats amb 27 centres mèdics multiespecialitat i una xarxa d’unitats de referència en tractaments d’última generació. 40 clíniques dentals, 8 unitats de reproducció assistida, 25 clíniques oftalmològiques dotades de la més avançada tecnologia i 435 centres d’anàlisis clíniques completen l’estructura que HLA posa a disposició dels seus pacients. Amb més de 1250 places d’hospitalització HLA és un referent en l’atenció hospitalària i ambulant. Més de 30 anys d’experiència i presència en sis països configuren un model d’atenció que basa la seua filosofia en el tracte humà, l’excel·lència, el lideratge, la responsabilitat i l’especialització.

Sobre AENOR

AENOR, a través de la certificació i de l’avaluació de la conformitat, contribueix a millorar la qualitat i competitivitat de les empreses, els seus productes i serveis.

AENOR és l’entitat líder en certificació a Espanya, ja que els seus reconeixements són els més valorats i es troba entre les 10 principals certificadores del món. Actualment, prop de 70.000 centres de treball tenen algun dels seus certificats, que donen suport a les organitzacions en camps com la Qualitat, Gestió Ambiental, Innovació, Seguretat Laboral o Responsabilitat Social.

AENOR és una entitat global, que ja desenvolupa operacions en 70 països en les activitats de certificació, formació, inspecció, anàlisi, validació i verificació de projectes de reducció d’emissions, acompanyant a les empreses en la seua expansió. AENOR té 20 seus a Espanya.

Classificat: , ,
Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.