LA MARINA PLAZA

Mundo Marino dénia jávea excursiones nauticas
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dijous, 2 març, 2017

Calp readmet als treballadors acomiadats… i els dóna vacances mentre el regidor de Personal «està esquiant»

  • El govern del PP incorpora a la plantilla municipal després de cinc anys als treballadors, com ha ordenat el Suprem, però els envia cap a casa i no els aclareix el seu destí
  • Als perplexos funcionaris no els va rebre ni el regidor de Recursos Humans ni el cap d’este departament: tan sols un auxiliar
  • Les arques municipals també hauran de pagar estes vacances, i el cost s’uneix als quasi dos milions que hauran d’abonar en sous endarrerits perquè l’acomiadament va ser il·legal

En l’ajuntament de Calp es va viure ahir dimecres una jornada surrealista. El govern local (PP i dos grups independents) va readmetre a la fi als treballadors que va acomiadar de forma il·legal fa cinc anys, com li ha ordenat en una sentència del Tribunal Suprem. Però immediatament i el mateix dia, després d’haver-los cursat l’alta en la Seguretat Social i sense que hagen pogut fer encara cap tasca… els va donar vacances retribuïdes fins el pròxim 8 de març. Eixe dia, hauran de tornar a comparèixer a les dotze del matí.

Els 13 treballadors implicats -el Suprem va ordenar readmetre’n a 14, però una d’estes persones ha mort mentre durava tan llarg procés judicial- no podien creure-s’ho. Ells volien dues coses: treballar a la fi després d’un lustre d’espera i saber quin serà el seu futur més immediat, ja que l’edil de Recursos Humans, Manuel Cabrera (PP), va anunciar fa uns dies als grups de l’oposició que tornarien a ser acomiadats en trobar-se les seues places amortitzades.

No obstant, ahir Cabrera no es trobava en les dependències municipals: «està esquiant», va afirmar un dels assistents a esta reunió, a la qual tampoc va acudir el funcionari que exerceix les tasques de cap de personal. Als treballadors els va atendre un auxiliar que va haver de limitar-se a transmetre’ls les ordres rebudes.

Així doncs, i com si cinc anys no haguera sigut temps suficient, els treballadors hauran d’esperar almenys una setmana més per a saber la seua destinació final. De manera oficiosa, els han dit ara que hi ha quatre o cinc places que sí que podrien ocupar, però de les que podrien ser desallotjats en qualsevol moment, ja que es tracta de places de promoció interna a les que també podrien aspirar els funcionaris que treballen amb normalitat en l’ajuntament calpí.

Sumant encara més diners públics

Més enllà de l’estrany tracte que van rebre els treballs readmesos, la qüestió té una segona aresta: els perjudicis que tot este assumpte li estan causant a les sofertes arques públiques de Calp. Cal tindre en compte que el Suprem no només ha ordenat readmetre’ls, sinó també pagar-los tots els sous que haurien d’haver percebut des de 2012, quan es va oficialitzar el seu acomiadament. Això ja li costarà a l’ajuntament entre 1,5 i 2 milions d’euros, segons els càlculs de l’oposició.

Doncs bé, ara el departament de Cabrera els dóna vacances pagades mentre estos treballadors segueixen sense poder fer cap tasca per al poble de Calp -com ells voldrien- tot i que estan percebent un sou públic que caldrà afegir a esta indemnització milionària. Això és, que el desemborsament per esta qüestió en diners de l’ajuntament segueix creixent.

Durant tot este temps sí que s’han creat alguns nous llocs laborals en l’ajuntament, inclosos dos de la màxima categoria -funcionaris de grup A- i per tant de màxima retribució. Per si fóra poc, este mateix estiu l’Ajuntament de Calp tornarà a necessitar reforços en la seua plantilla, com sempre passa en qualsevol localitat que viu del turisme.

L’oportuna absència de Cabrera

El gabinet que presideix el popular Cèsar Sánchez, al mateix temps president de la Diputació d’Alacant, vol passar de puntetes sobre este molest problema perquè s’esvaisca amb el temps: cap membre del govern local ha donat encara cap explicació al respecte. Per l’única cosa que els edils del PP han parlat és per a rebutjar que els regidors que en un llunyà ple del 2011 van aprovar estos acomiadaments hagen ara de pagar de la seua butxaca els salaris endarrerits, com han exigit el PSPV i Compromís.

És més, ahir Cabrera ni tan sols va voler creuar-se amb estes persones pels passadissos de l’ajuntament. Que la readmissió  haja coincidit amb les vacances del regidor pot tractar-se d’una casualitat, però la veritat és que els treballadors podrien haver sigut readmesos pel consistori qualsevol dia que Cabrera es trobara en el seu lloc de treball. En realitat, el termini màxim per a fer-ho va finalitzar el passat 12 de febrer.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.