LA MARINA PLAZA

Viu la Paqua a Benissa 2018
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimecres, 1 març, 2017

Trencant murs, obrint fronteres

Manifest de la XARXA DE DONES DE LA MARINA ALTA.

El 8 de març és el Dia Internacional de la Dona, i les feministes de tot el món eixim al carrer per mostrar les nostres propostes polítiques que ens han de dur a una organització social sense les desigualtats de l’actual sistema patriarcal, de dominació masculina.

Aquest 8 de març de 2017, a més de les reivindicacions i l’orgull de ser un moviment revolucionari únic, volem llançar un crit format pel dolor, la ràbia i la decisió d’actuar contra la barbàrie patriarcal i capitalista que potencia i permet les dificultats extremes que pateixen les dones migrants. Dificultats a les quals, adultes i xiquetes, s’enfronten fugint de circumstàncies terribles que, també per la seva condició de dones, les colpegen amb major duresa.

*Fugen de les guerres que assolen a tants països, on són utilitzades com a element de batalla i botí de guerra.

*Fugen de l’absència de perspectives laborals, de la pobresa i de la fam.

*Fugen de la violència sexual, del maltractament , de la tracta i la prostitució forçosa.

*Fugen de l’absència de drets bàsics per a la dona, sexuals i reproductius.

*Fugen de la persecució per la seva condició de lesbianes o per la seva identitat de gènere.

*Fugen de les represàlies a les quals s’enfronten pel seu activisme polític i específicament pel seu activisme feminista i ecologista.

En el trajecte migratori han de suportar situacions de negació, d’abusos i d’agressions físiques i sexuals. I aquelles que apleguen al país de destinació, es troben amb la discriminació, el racisme, l’explotació laboral, l’explotació sexual, els internaments als centres i les expulsions.

Exigim els nostres drets com a part inalienable i indivisible dels drets humans universals i celebrem la nostra resistència en saber-nos juntes, organitzades i recolzant-nos en aquesta tasca.

Un gran nombre de dones migrants treballen en el terreny domèstic o de les cures, i a elles els confiem accions del nostre benestar diari amb contractes precaris.

I quantes d’aquestes dones ensopeguen amb un mur infranquejable, l’única sortida del qual condueix a l’explotació en les pitjors condicions.

Nosaltres sabem la repercussió que té en els nostres cossos i ments l’exercici dels nostres drets. Sabem quant de capital humà i econòmic, diferencial i ignorat, aportem les dones. Sabem que l’economia capitalista es fonamenta en gran manera en el treball invisible de les dones.

Nosaltres, com a feministes, com a moviment internacionalista de dones, ens sentim legitimades per exigir la intervenció decidida i sense demora de les autoritats municipals, autonòmiques i estatals per frenar aquesta barbàrie.

Exigim als nostres governs que aporten recursos suficients perquè la pràctica social siga solidària, d’acompanyament, escolta i acolliment per a les dones que criden a la nostra porta i que en moltes ocasions van acompanyades de criatures.

Exigim el seu compromís per a crear vies segures i lliures per a les dones migrants.

Demandem una societat en la qual el legítim dret al moviment lliure no genere reaccions de màxima violència.

Exigim una educació que transmeta valors de respecte i acceptació de les diferències. Que els moviments migratoris actuals i les seves causes formen part dels continguts escolars.

Les dificultats en el camí migratori no són exclusives de les dones i afecten a totes les persones. I volem fer front comú amb les organitzacions i moviments socials que treballen per disminuir-les, per eliminar-les. Però som conscients de la major cruesa que tenen per a les dones, la qual cosa volem subratllar i recordar.

Aquest 8 de març, en altres parts de la terra, en altres països, les dones duen a terme una gran vaga, reclamant el cessament de les violències masclistes. Des d’aquí recolzem la vaga i els diem: Estem amb vosaltres, companyes!

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.