LA MARINA PLAZA

Viu la Paqua a Benissa 2018
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimarts, 28 febrer, 2017

Una inspecció conclou que el dragatge de Nou Fontana no ha danyat el jaciment romà

  • L’expert enviat per la Conselleria de Cultura examina amb l’arqueòleg municipal la zona de la Punta de l’Arenal envaïda per la maquinària pesada de la mercantil que construeix el port esportiu a Xàbia

Xàbia va donar la veu d’alarma a la Generalitat davant la possibilitat que les obres de dragatge del canal de la Fontana, on en l’actualitat una mercantil construeix un ambiciós port esportiu, poguera estar danyant el jaciment del segle I ubicat en la Punta de l ‘Arenal, i el Consell ha respost enviant un inspector de la conselleria de Cultura.

Este expert ha estat revisant durant el matí de dimarts la zona enclavada en la finca de Sant Rafael, en mans de la família de l’exministre franquista Mariano Navarro Rubio per una controvertida concessió administrativa.

I la conclusió de l’inspector és que les actuacions, que van ser fetes per l’empresa Nou Fontana, no han danyat les restes històriques de la Punta de l’Arenal. L’expert va realitzar el seu examen in situ amb l’arqueòleg municipal de Xàbia, Ximo Bolufer. Els dos també han revisat els permisos amb què comptava la mercantil.

La veu d’alarma va saltar fa uns dies, quan va poder apreciar-se com maquinària pesada estava envaint els terrenys del jaciment, on va existir una piscifactoria datada en l’època de l’Imperi Romà. Llavors, el mateix ajuntament va assenyalar que l’entorn sí que s’havia vist perjudicat, encara que una primera impressió visual ja constava que no havia sigut danyada la zona pròpiament dita on s’enclaven les restes històriques. Ara, l’expert del Consell ha pogut confirmar de forma oficial eixa percepció.

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.